Anglia és Hollandia is továbbjuthat

Pénteken újabb négy mérkőzést rendeznek a katari világbajnokságon, elindul a csoportkör 2. fordulója. Anglia és Hollandia egy győzelemmel máris továbbjuthat.

Nyitray András

Az amerikai csapat tagjai a walesi csapat ellen lőtt góljukat ünneplik

Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

A B csoportban Wales-Irán mérkőzéssel indul 11 órakor a játéknap, és ezen a találkozón főleg walesieknek van veszítenivalója. Irán 6-2-es vereséget szenvedett a nyitányon Angliától, így abban a helyzetben van, hogy szinte csak jobb teljesítményt remélhetnek Carlos Queiroz csapatától, erre szükség is lenne, mert egy újabb vereség biztosan a búcsút jelentené. Mégis inkább Wales érezhet nyomást magán az amerikaiak ellen elért 1-1-es döntetlen után, mert ha most nem sikerült nyerni, akkor az utolsó körben Anglia ellen kellene eredménykényszerben pályára lépnie Gareth Bale-nek és csapatának. 

A csoportnál maradva, csak este derül ki, mire lesz az itt elért eredmény a feleknek, Anglia ugyanis 20 órakor fogadja majd az Egyesült Államokat. Az amerikaiak még mindig bosszúsak lehetnek azért, hogy a hajráig vezettek Wales ellen, ám akkor összehoztak egy büntetőt, hiszen a győzelem szinte garantálhatta volna számukra a továbbjutást. Most Anglia ellen feltétlen pontot kellene szerezniük ismét, hogy Gareth Souhgate csapata még ne a biztos továbbjutás tudatában lépjen pályára az utolsó körben. Nem tűnik ez könnyű feladatnak, mert az angolok megmutatták, hogy támadásban igen széles variációs lehetőségekkel rendelkeznek, és biztosan nem szeretnék az utolsó körre hagyni a fontos döntéseket. Egy dolog biztos, angol siker esetén a továbbjutás már biztosan meglesz. 

Az A csoportban is hasonlóan egyszerű a helyzet. 14 órakor Katar és Szenegál csap össze, és ha a házigazda nem szerez pontot, gyakorlatilag biztosan búcsúzik. 

Az Ecuador elleni 0-2 alkalmával a katariak nagyon kevés veszélyt jelentettek a kapura, hiába kaptak ki ugyanilyen különbséggel a szenegáliak a hollandoktól, játékban sokkal közelebb álltak a bravúrhoz is. Az afrikaiak számítanak a meccs esélyesének, és ha nyernek, jó eséllyel ki-ki meccset vívhatnak Ecuadorral az utolsó körben a továbbjutásért. 

17 órakor Hollandia csap össze előtte a dél-amerikaiakkal, és szintén abban a tudatban léphetnek pályára narancs mezesek, hogy a győzelem biztos helyet jelent a legjobb 16 között. A hollandok döcögősen kezdtek, de a hajrában olyan egyéni villanásokat tudtak mutatni, amivel egy nehéz meccsen is meg tudták szerezni a három pontot. Erre Ecuador ellen is szükség lesz, mely a nyitányon kellő önbizalmat szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!