Hallgassa élőben!

Kötelező az FFP2-es maszk – fontos információk a Münchenbe utazó szurkolóknak

A beutazáshoz nem, de a stadionba belépéshez szükséges igazolni az oltottságot, vagy azt, hogy nem áll a szurkoló fertőzés alatt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos oldalán[1] tájékoztatta a Münchenbe utazó magyar szurkolókat arról, hogy milyen szabályokra és teendőkre kell figyelniük.

Beutazás

A személygépjárművel Németországba utazó szurkolóknak nem kell regisztrálniuk és negatív tesztet vagy védettségi igazolványt sem kell bemutatniuk, emellett mentesülnek a karanténkötelezettségek alól. A repülővel érkezőknek viszont a repülőtéri becsekkoláskor kötelező bemutatniuk:

• vagy egy a beutazás időpontjában – német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított – 48 óránál nem régebbi in-vitro antigéntesztet, vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló tesztet.
• magyar védettségi igazolványt, amely csak akkor elfogadható, ha a tulajdonosát a német PEI intézet jóváhagyott oltóanyagával – Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson –, az előírásoknak megfelelő mennyiségű dózissal oltottak be, és az utolsó adag óta legalább 14 nap eltelt (beoltottnak számít az is, aki átesett a betegségen, és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével)
• német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből, amelyet egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A magyar nyelven kiállított papír alapú oltási dokumentumhoz német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvű fordítást kell csatolni.

Belépés a stadionba

A találkozón a szabályoknak megfelelően a stadion kapacitásának 22%-a tölthető meg nézővel, azaz 14 500 fő lehet ott az összecsapáson.

A belépés feltételei

• érvényes jegy a mobilalkalmazásban
• érvényes személyazonosító okmány (magánútlevél, személyi igazolvány)
FFP2 maszk
• hat éven felül: digitális negatív Covid-teszt, amelyet Németországban készítettek a találkozó előtti 24 órában, és a LUCA appra (Android[2]/iOS[3]) feltöltöttek – akik igazolni tudják, hogy teljesen beoltottak, vagy átestek a betegségen ők egy, a mérkőzés előtt átvehető Covid–19 karszalaggal is beléphetnek (ehhez időpontot a www.schnelltest-zentrum.de/euro2020[4] oldalon lehet foglalni, június 22. 16–20 óra és június 23. 17–21.30 óra közé)

A megadott alkalmazásba nem feltöltött teszteredmény birtokában nem engedélyezik a belépést, valamint az orosz vagy kínai oltóanyaggal beoltott szurkolóknak is teszteltetniük kell magát, amelyre időpontot ezen az oldalon[5] foglalhatnak. A stadionba A4-es nagyságú lapnál nagyobb táskát, ételt és italt nem lehet bevinni. A létesítmény teljes területén lehetőség van kártyás fizetésre.

Kötelező járványügyi szabályok

Az Allianz Arénán belül kötelező a másfél méteres távolságtartás, a szájat, és orrot védő FFP2-es maszkviselés, valamint szükséges, hogy a szurkolók az ülőhelyükön maradjanak, a félidőben pedig kerülniük kell a felesleges közlekedést. A büfék és a mosdók előtt is tartani kell a megfelelő távolságot, köhögni és tüsszenteni könyökbe kell, valamint kerülni kell a másokkal való fizikai kontaktust.

Közlekedés és gépjárművel parkolás

Az MLSZ honlapjának közlése szerint javasolt tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont. A parkolóban csak az ITT[6], előre megváltott parkolójeggyel lehet parkolni. Ezt csak érvényes belépőjeggyel rendelkező szurkolók vehetik meg, míg enélkül az Aréna közelében nem lehet megállni.

További hasznos információk a Konzuli Szolgálat[7] honlapján érhetők el, valamint az UEFA[8] is összeállított egy angol nyelvű listát a müncheni helyszínről.

Hozzászólások

Vádemelés baon.hu
Két mélykúti fiatal betört egy idős férfi házába, majd kirabolták
a növények is éreznek? / 2 perce
Ez érdekes! Vészjelzést küldött a megtámadott paradicsom
Új kutatás igazolta, hogy a növények is rendelkeznek saját idegrendszerrel.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy (B.) SZABÓ ISTVÁN katonatelepi (korábban Bugac, felsőmonostori) lakos, életének 89. évében végső nyugovóra tért. Temetése 2021. július 29-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÖNDÖR SÁNDOR kecskeméti lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 28-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, Örökké él, akit nagyon szeretnek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy küzdelmes és munkás életútja végén, türelemmel viselt, hosszan tartó betegsége után CSILLAG JÓZSEF 2021. július 15-én, életének 71. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunktól 2021. július 28-án, 9.45 órakor a hetényegyházi temetőben búcsúzunk. Kegyeletüket, kérjük egy szál virággal fejezzék ki és a részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk SZABÓ BALÁZSNÉ Lipóczi Sára temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Istennek köszönjük, hogy a miénk volt és maradt, mert aki szeretettel szívünkben tovább él, nem halt meg csak távol van." (Szent Ágoston) Mély fájdalommal tudatjuk hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, dédnagypapánk, apósunk, testvérem NÉMETH ANTAL nyárlőrinci lakos, életének 91. évében, házasságának 65. évében 2021. július 17-én örök nyugalomra tért. Utolsó útjára 2021. július 28-án, 9.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FERENCZ ENDRE kecskeméti lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 26-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DORCSÁK JÓZSEF fülöpházi lakos, 70 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 26-án, 10.00 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY GERGELY volt MÁV dolgozó kecskeméti lakos, 90 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 26-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Pihenj te drága szív, már megszűntél dobogni, Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni téged soha nem lehet, Csak meg kell tanulnunk ezután élni nélküled." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SINDULA ZOLTÁN kecskeméti lakos, 92 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 27-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise ugyanazon a napon a temetés előtt 8.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Édesapánk TERJÉKI MIHÁLY életének 71. évében elhunyt. Temetése 2021. július 23-án, 15.00 órakor lesz a szentkirályi Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakiket keresünk, akik nincsenek már. Nélkülük szomorú, üres a házunk, mert tudjuk, hogy őket hiába várjuk." Fájó szívvel emlékezünk Édesapánk és Édesanyánk halálának 5. évfordulóján. GYULAI ELEK és GYULAI ELEKNÉ Szerető családjuk.
Szüleink emlékére. "Csak az idő múlik, feledni nem lehet. Szívünkben örök a fájdalom és a szeretet." PATAI TIBOR halálának 30. és PATAI TIBORNÉ Dakó Mária halálának 39. évfordulóján szeretettel emlékezünk: szerető családjuk.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy FARKAS-TÓTH BÉLÁNÉ Retkes Ilona városföldi lakos, életének 80. évében hosszantartó betegségben elhunyt. Temetése 2021. július 23-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MARTONY MIHÁLYNÉ Latos Ilona Mária kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 23-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy JUHÁSZ IMRÉNÉ Kovács Zsuzsanna kerekegyházi lakos, 95. életévében elhunyt. Temetése 2021. július 23-án, 15.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Istenem súgd meg neki halkan, Lágyan szólj hozzá, hogy ne zavarjam! Álmomban keressen meg engem, még egyszer had lássam, had öleljem! Nem szólnék róla, mélyen gyötör a bánat, Csak had lássam még egyszer a gyermekem! Had legyen nekem ez a legszebb álmom, súgd meg neki halkan, én minden nap várom!" MÉSZÁROS SZILVIA már két éve, hogy nem láthatlak, de minden nap velem vagy! Nagyon szeretlek kislányom! Édesanyád
"Elmentél tőlünk a csillagok felé, Aranyló csillagpor hull a lábaid elé. Arcunkat könny mossa, mert nem vagy többé, De szívünkben élni fogsz örökké." Fájó szívvel emlékezünk drága, szeretett Édesanyánk KAPITÁNY IGNÁCNÉ Koroknai Magdolna Mária születésének évfordulóján, aki sajnos már 3 éve nincs közöttünk. Emléke mindörökké szívünkben él! Szerető lánya.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BAKOSNÉ MÉSZÁROS ZSUZSANNA hetényegyházi lakos, 68 éves korában hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 23-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BOZÓ DEZSŐNÉ Pataki Ilona kecskeméti lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 23-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. KERTÉSZ BÉLA Kecskemét-kadafalvi lakos, 63 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 29-én, 15.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Arcus Temporum fesztivál / 4 perce
Öt koncerten hallhatók Liszt és Dukay művei
kerékpár / 4 perce
Értékes tapasztalatot szereztek
Kovács Nóra
aratás / 5 perce
Bemutatót tartottak a hagyományőrzők Kerekegyházán
Gulyás Sándor
Közlekedés / 21 perce
2025-re minden megyei jogú város elérhetővé válhat négysávos úton
Értékes gyűjtemény / 35 perce
Látogatható a száműzött román király autószerelő műhelye
kultúra / 39 perce
Újabb előadást kínál az irodalombarátoknak a megyei könyvtár
Sebestyén Hajnalka