Foci-Eb 2021

2021.06.15. 12:42

96 ezer forintért árultak kamu Eb-jegyeket a Puskás Arénába, sokan ráfizettek

Negyven embert is megkárosíthatott az a budapesti férfi, aki a labdarúgó Európa-bajnokságra árult belépőket a Facebookon. Csalás miatt indítottak ellene eljárást.

Forrás: Origo / Csudai Sándor

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki címvédő Portugália ellen játszik ma a Puskás Arénában. 67 ezer embert várnak kedd este a lelátókra, nem csoda, hogy megmozgatta a lehetőség a csalók fantáziáját is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi közösségi média csoportokban kínált jegyeket a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseire – írja a police.hu.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint négyen biztosan fizettek a férfinak 24.000 és 96.000 forint közötti összegeket. Az ügynek közel negyven sértettje lehet, akik vásároltak, de sosem kaptak jegyeket.

A gyanúsítottat 2021. június 14-én hallgatták ki a zuglói rendőrkapitányságon; a férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, szabadlábon védekezhet. A nyomozók az eljárás során tisztázzák, hogy M. Zoltán másokat is megkárosíthatott-e.

Fontos! Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztet mindenkit, hogy csak hivatalos értékesítőhelyben bízzanak!

Borítókép: a magyar válogatott hétfői edzése a Puskás Arénában Fotó: Origo / Csudai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!