Ezotéria

2009.06.09. 09:35

Az Egység Egyeteme

Valahol messze, Indiában, Madrastól félórányira épült egy hatalmas, ragyogó, hófehér templom, az Egység Egyeteme.

Szerémi Bora

Sri Bhagavan és felesége, Sri Amma temploma ez, mely azért épült, hogy minél több embert befogadva a világ minden tájáról hirdethessék: minden földi lény, minden egyes ember szeretve van. Ha mi, emberek megértenénk, elhinnénk végre, hogy az a bizonyos felső hatalom, szuper intelligencia, avagy Isten – nevezzük akárminek – feltételek nélkül szeret minket, többé nem lenne kétség, szenvedés e földön.

Szerint szinte nincs olyan ember, aki ne szenvedne. Szenvedünk, mert félünk, hogy leszegényedünk. Félünk, hogy elveszítjük a kedvesünket, a szeretteinket, félünk a betegségtől, a haláltól. Félünk, hogy megcsalnak, becsapnak, magunkra hagynak minket. Elmerengünk a múlt fájdalmas emlékein, és megint csak szenvedünk. Pedig Isten nem azért küldött minket a Földre, hogy szenvedjünk, hanem tanulni. Boldogságot tanulni.

Sri Bhagavant az indiaiak Krisna reinkarnációjaként, vagyis avatárként tisztelik. A mozgalom, amit elindított, már bejárta a Földet: Indiában, az Egység Templomában már több millióan megfordultak, hogy Bhagavan által megkapják az áldást, valamint azért, hogy megtanulják ők is közvetíteni az égből jövő tiszta energiát, vagyis a Deeksha-t az otthon maradt embereknek.

Langymeleg érintés

A Deeksha az istentől érkező energia, áldás. Valójában bármelyikünk hozzájuthatna segítség nélkül is, de a sok gondunk, szenvedéseink miatt már nem vagyunk rá elég fogékonyak. A korona csakránk sincs megfelelő mértékben nyitva ahhoz, hogy képesek legyünk befogadni ezta  finom energiát. A sok Deeksha-közvetítő feladata tehát, hogy visszatérve szülőhazájukba terjesszék Bhagavan tanait, és Deekshát közvetítsenek az embereknek.
Ez úgy történik, hogy meditációkkal megnyitják az emberek koronacsakráját, majd fejükre téve a tenyerüket segítenek a Deeksha befogadásában, vagyis közvetítik azt.
A befogadók többféleképpen reagálnak az élményre, van aki nevet, van aki sírva fakad, vagyis valamilyen érzelmi felfokozottsággal reagál. De van olyan is, aki csak hetek múltán érzékeli a hatását: megváltozik, jobb útra fordul az élete, megvilágosodnak, letisztulnak a gondolatai, elcsitulnak a konfliktusai. (Magyarországon is vannak Deeksha közvetítők, az interneten megtalálhatók.)

Hogyan szabadulhatnánk meg a szenvedéstől?

Sri Bhagavan úgy tartja, ezen a világon senki sem szabad, mert mindenki szenved. Pedig ha betartanánk a hét lépésben tett tanítását, az életünk máris csupa örömmé, derűvé változna.

Lássuk a hét pontba szedett tanítást:
1. „Minden ugyanabból a forrásból jön. Ez Isten vagy Energia. Nincs kezdete és vége az életnek.”
2. „Ha felismered ezt a forrást, nem fogsz többé különbséget tenni jó vagy rossz, helyes vagy helytelen között. Mindezek csupán a mi látásmódjaink. Minden egy forrásból jön.”
Én ezt úgy értelmezem, hogy minden relatív. Vagyis a sötéthez képest létezik csak a világos, a jóhoz képest van csak rossz, a nőhöz képest tudjuk csak definiálni a férfit. Önmagában egyik dolog sem létezne, mert értelmét vesztené. Vagyis például gonosz sincsen önmagában, csak a mi felfogásunk szerint, akik megismertük a jót, és melléhelyeztük az ellentétjét. És persze hamar beláthatjuk, hogy ami nekünk rossz, az jó lehet másnak. A szakadó eső jó lehet a gazdának, míg rossz a nyaralónak.
3. „Az élet nem más, mint önmagad keresése. Az életedben a dolgok, amik történnek veled, az emberek, akiket látsz, minden téged tükröz vissza. Ha szegénységtől szenvedsz, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben benned. Rendbe kell ezt raknod, hogy kikerülj a szegénységből. Ha gyűlölet van benned, akkor bármerre nézel is, ugyanezt a minőséget fogja mutatni neked, amit látsz. Ha ördögi gondolataid vannak, azoknak az embereknek, akikkel találkozol, szintén ördögi gondolatai lesznek. Próbáld megérteni először magadat.”
Van egy régi mondás, így szól: mindenki magából indul ki. Vagyis azokat a dolgokat fogod meglátni, észlelni a környezetedben, amelyek téged önmagadon belül foglalkoztatnak. Ha például egész nap azon keseregsz, hogy nincs pénzed, minden úgy fog rendeződni körötted, hogy meglásd, neked tényleg nincs, másnak viszont rengeteg van. Ez egyrészt az agyunk játéka, az észlelés törvénye (azt látjuk meg, amit látni akarunk), másrészt pedig a kvantumfizika alaptézise, a Vonzás Törvénye. Mindennek a célja pedig, hogy vedd már végre észre, hogy ahelyett hogy boldog és gondtalan lennél, egész nap a PÉNZTELENSÉGRE koncentrálsz keserűen. Próbáld meg fordítva: gondolj a PÉNZRE! Csodálkozni fogsz.
4. „Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az Isten áldása. Tegyük fel, elcsúszol séta közben, próbáld meg felismerni, hogy az is Isten áldása. Ha Istent látod mindenben, az életed csodálatos lesz.”
Ehhez még azt tenném hozzá, hogy bármi történjék is velünk, soha ne ostorozzuk magunkat. Mert aki önagát nem szereti, az mást se tud szeretni, és aki mást se szeret, az szegény és boldogtalan.
5. „Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az csupán Isten tesztje számodra. Nem pedig egy rossz tapasztalat. Ha úgy tekinted, mint egy rossz tapasztalatot, akkor az azt jelentené, hogy Isten nem együttérző. Ha egy problémát tapasztalsz, értelmezd úgy, mint egy lehetőséget számodra ahhoz, hogy szembenézz vele és megoldd. Adatott neked emberek, jólét és bizalom, hogy szembenézz a kihívásokkal. Ha ezt megérted, a bizalmad növekedni fog. Isten, pedig teszteli a bizalmadat.”
6. „Ha felismered azt, hogy bármi, amit tapasztalsz, Isten tesztje számodra, akkor majd mélyebben leszel képes gondolkodni a problémádról, és képes leszel azt megoldani egy jobb úton. Meg fogod érteni az eredményét. Így aztán már nem fogsz félni.”
7. „Ha megérted az előbbi hat igazságot, majd átalakulás megy végbe benned. Onnantól kezdve nem csupán együttérző leszel, hanem te leszel maga az együttérzés. Ha követed ezt, a kapcsolataid fejlődni fognak. Nem fogsz félni, nem fogsz szomorkodni, csupán örülni fogsz. Ne próbáld meg ezt analizálni logikai alapon. Amennyiben csupán 21 napig követed az alábbi hét igazságot, örömtelivé válsz. A probléma velünk az, hogy mi csupán szomorúságot és szenvedést szórunk szét, sugárzunk magunkból. Ezért haldoklik a Föld. Amikor majd örömöt és boldogságot tapasztalsz, csak örömöt és boldogságot leszel képes sugározni másoknak.”

Azt gondolom, Sri Bhagavan kérése, hogy 21 napig próbáljunk ezek szerint a gondolatok szerint élni, korántsem olyan nagy kérés, mint amilyen nagy előrelépés lenne, amit cserébe ígér. Meg kéne próbálnunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!