tippek

2019.02.19. 18:00

Vegye észre a lehetőségeket!

A siker nem szerencse, hanem éberség kérdése.

Mosolygós kollégákkal könnyebb dolgozni

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: nd3000

Vannak, akikről azt mondjuk, hogy a szerencse fiai, pedig gyakran csak abban különböznek az átlagembertől, hogy élni tudnak az élet kínálta lehetőségekkel. A Vasárnap Reggel legutóbbi számában olvasható trükköket mutatjuk be, amelyek a sikeres emberek titkairól rántják le a leplet.

Legyen több apró terve!

Görcsösen ragaszkodni egyetlen célhoz könnyen ahhoz vezethet, hogy minden más, a tervezettnél talán jobb lehetőséget kizár. Maradjon türelmes, és legyen nyitott az új helyzetekre, ugyanis csak nagyon ritkán válik valóra pontosan az, amit elképzeltünk. Lehet, hogy az élet egy jobb alternatívát kínál fel az ön számára, csak fel kell figyelnie a jelekre.

A testbeszéd a titka

Összekulcsolt lábakkal és karokkal, a fejét kissé lehajtva szokott ülni? Akkor ne várja, hogy homlokon csókolja Fortuna! A sikeres emberek háromszor annyit gesztikulálnak, kommunikálnak a testükkel, mint akik nem elégedettek a jelenlegi életükkel. Nyugodtan mutogasson a kezeivel, legyen felszabadult és könnyed, ha másokkal beszélget!

Nevessen többet!

A nevetés javítja az ember közérzetét, és mások szemében is szimpatikusabb lesz, ha többet mosolyog. Mindez új kapcsolatokat hozhat önnek. Ráadásul jobb együtt dolgozni egy vidám kollégával, mint egy búvalbélelt munkamániással.

Mosolygós kollégákkal könnyebb dolgozni
Fotó: nd3000 / Shutterstock.com

Kilépés a komfortzónából

Írjon egy hatpontos listát, hogy mit szeretne csinálni a hétvégén, és legyen köztük olyan is, amit korábban nem mert megtenni! Aztán a dobókockával határozza meg, melyik legyen az, amit kötelező megtennie. Vigyázat: csalni nem ér! Ezzel a módszerrel adott egy esélyt magának arra, hogy új élményekkel gazdagodjon.

Ismerkedés idegenekkel

Ne féljen megszólítani várakozás közben a sorban ön mögött állót, vagy azt, akinek ön mellé szól a jegye a többórás vonatúton! Az sem baj, ha csak pár percig diskurál valakivel semmiségekről, hiszen már ettől is jobb kedve lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!