Járvány

2020.05.18. 14:00

Vasárnaptól ismét lesz szabadtéri mise Szentkúton

Mivel legfeljebb kétszáz ember vehet részt egy szabadtéri misén, így a pünkösdi búcsút sem szabad megtartani.

Szentkút, 2017. szeptember 10. Mátraverebély határában, egy erdõvel körülvett völgyben található a ferences rend zarándokhelye, a Szentkút Nemzeti Kegyhely. A Szent László-év alkalmából a Kisboldogasszony-nagybúcsút szeptember 10-én tartották a szabadtéri oltárnál. A kép közepén az oltár elõtt áll Szent László király koponya-ereklyéje. MTVA/Bizományosi: Lehotka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Lehotka László

Vasárnaptól, május 24-étől újra tartanak szabadtéri miséket Mátraverebély-Szentkúton – közölte a nemzeti kegyhely a honlapján.

A váci püspök rendelkezését idézve

kérik azokat az időseket és betegeket, akik veszélyeztetve érzik magukat vagy a hozzátartozóik között van, akit veszélyeztethetnek, fontolják meg a misén való részvételt.

A többi katolikus számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, a korábbi felmentés megszűnik – írták.

A járványhelyzet miatti szabályok szerint legfeljebb kétszáz ember vehet részt egy szabadtéri misén, így a pünkösdi búcsút sem szabad megtartani. Kérik a zarándokcsoportokat, hogy most ne menjenek a Nógrád megyei kegyhelyre, hanem valamelyik nyár végi vagy ősz eleji búcsún vegyenek majd részt.

Nem tartják meg idén az óvodások május 23-ai zarándoklatát sem – olvasható a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!