Számos kincse van a rengetegnek

2018.10.05. 11:32

Vasárnapig tart az Erdők hete programsorozat

Szórakoztató, erdészeti ismeretterjesztő programsorozattal várják országszerte 60 helyszínen a gyermekeket a XXII. Erdők hetén, október 1. és 7. között – mondta el Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) projektfelelőse.

Az idei programsorozat a Növekvő erdők nyomában mottóval hívja fel a figyelmet a Magyarországon folyamatosan bővülő erdőállományra – fűzte hozzá Elmer Tamás.

Emlékeztetett: az elmúlt száz évben duplájára nőtt a magyarországi erdők területe, amely jelenleg 2 millió hektárra tehető és az ország 22 százalékán fekszik.

Az erdőmérnök kiemelte: az Országos Erdészeti Egyesület fontosnak tartja a gyermekek környezettudatossági nevelését, ezért már évtizedek óta erdeiiskola-hálózatot működtet, ahol komoly erdőpedagógiai képzéseken lehet részt venni.

Illusztráció
Fotó: Pexels.com

Hozzátette: az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek országszerte, és a programsorozat megnyitójával egy időben tartott, Madas László Erdészeti Erdei Iskola 30 éves jubileumi ünnepségén további intézmények kapták meg az erdei iskola minősítést.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!