Kozmetika

2020.08.27. 10:19

Úgy krémezzen, mint egy profi!

Esténként néhány gyors mozdulattal keni az arcára a bőrtáplálót? Reggel sincs ideje az alapos krémezésre? Pedig ha rászánna néhány percet erre a rítusra, sokkal többet hozhatna ki a termékből!

Forrás: Shutterstock

Csakis tisztára!

A készítményt mindig a megtisztított bőrére vigye fel, különben a sminkmaradványok, szennyeződések nem engedik hatékonyan felszívódni. Az sem baj, ha krémezés előtt picit nedves a felület, így még jobban érvényesülhet a hidratáló hatás – tanácsolja a Vasárnap Reggel.

Mindig kifelé!

Oszlasson el a tenyerén körülbelül egy borsószemnyi krémet, és kenje fel az arcára úgy, hogy a homlokon a hajtő felé, az orcákon a fültő felé, az állnál pedig a nyak irányába halad. Ezután végezzen arcmasszázst úgy, hogy a felfelé ívelő arcvonásokat követi. Az álltól kiindulva finoman masszírozza a bőrt az állkapocs mentén, a szájszeglettől a fül felé, az orcától a halántékig, a szemöldöktől a hajtőig. A nyakat és a dekoltázst szintén simítsa végig a mellkasáig. Területenként öt-hatszor érdemes ismételni a mozdulatot, ezzel fokozható a feszesítő hatás.

Csak 1-2 perc!

Sose feküdjön le közvetlenül a krémezés után, hiszen ilyenkor még hagyni kell a készítményt tökéletesen felszívódni, különben a párnájába keni a drága kozmetikumot. Reggel se nyúljon rögtön az alapozóért, mert a krémes felületre felvitt make-up nem fog tökéletesen fedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!