korosodó oroszok

2018.03.12. 20:24

Több mint hétezer százéves ember él Oroszországban

Az elkövetkező években jelentősen növekedni fog ez szám, mert Moszkva erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy magas színvonalú életminőséget biztosítson az időseknek.

Forrás: Shutterstock

Olga Gologyec orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn Moszkvában egy öregedéssel foglalkozó nemzetközi konferencián szólalt fel, kijelentette: Moszkva erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy magas színvonalú életminőséget biztosítson az időseknek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt március 1-jén elmondott beszédében azt mondta, hogy a következő évtized végére Oroszországnak az államok azon klubjához kell tartoznia, amelyben a várható élettartam meghaladja a 80 évet. Ez a mutató tavaly 73 év volt.

A hivatalos statisztika szerint Oroszországban a halálozási ráta ezer emberre vetítve 12,4 volt, ami a legalacsonyabb mutató az elmúlt negyedszázadban. A világ legnagyobb kiterjedésű országának lakossága a tavaly februári adatok szerint 146,8 millió volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!