Hidratálás

2020.11.11. 16:57

Tippek, hogyan táplálja hatékonyan és természetesen a bőrét

Ezekkel a növényi eredetű készítményekkel hatékonyan és természetesen táplálhatja a bőrét – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Arcra

A kókuszolaj kiválóan hidratál, ráadásul hamar felszívódik. Használja közvetlenül zuhanyozás és bőrradírozás után! (Ne feledje, hogy a téli időszakban érdemes finom, krémesebb állagú hámlasztót használni!) Vigye fel az olajat a megtisztított arcbőrre, és finom, körkörös mozdulatokkal masszírozza be a mélyebb rétegekbe. A kókuszolajjal kíméletesen és hatékonyan ápolhatja az ajkait is.

Kézre

A shea-vaj az afrikai karitéfa diójából nyert krémes állagú növényi olaj. Szobahőmérsékleten szilárd, azonban a bőrrel érintkezve finom olajjá válik, amely hamar felszívódik. Lehetőleg tiszta, finomítatlan shea-vajat vásároljon, ugyanis ennek a legmagasabb az A- és E-vitamin-tartalma! Kiválóan hidratál, sőt enyhíti a pikkelysömör, illetve az ekcéma tüneteit is. Tiszta formában balzsam gyanánt hajápoláshoz is igénybe veheti.

Testre

Kényeztesse magát egy illatos és tápláló fürdővel! A makadámdió olaja remek hidratáló, ezenfelül gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Oldjon fel 100 ml tejszínben 4 evőkanál olajat, és öntse a fürdővízbe. Ha végzett, finoman itassa fel bőréről a vizet egy törülközővel, hogy a tápláló olaj a bőrén maradjon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!