tippek

2021.04.25. 11:00

Tanítsuk a rendet: tárolási ötletek a gyerekszobába

Egy gyerekszobában sok dolognak, holminak kell megoldani a tárolását.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Önállóságra nevelő tárolók

A praktikus tárolók jelentősen megkönnyítik a szülők dolgát, emellett rendszeretetre tanítják a kisebb családtagokat. Feltétlenül igazítsuk a gyerekek magasságához az egyes tárolókat, hogy önállóan el tudjanak pakolni – tanácsolja a Lakáskultúra cikke.

Mindent elrejtő fiókok

A kisebb-nagyobb fiókok jó szolgálatot tesznek, de nagyon ügyeljünk arra, hogy az elemeket gondosan rögzítsük a falhoz, nehogy előreborulva balesetet okozzanak. Fiókokat tervezhetünk egy épített dobogó vagy egyedileg gyártatott ágy alá is.

Többfunkciós ládák

A fiókokhoz hasonló funkciót tölthetnek be a polcokon sorakozó ládák, ezekbe még könnyebb bepakolni, és némelyik dekorációként vagy játékszerként is beválik.

Praktikus eszköz a pakoláshoz

Az apróbb tárgyakat (például legót) akár egy lapát segítségével is beleszórhatjuk. Ha áttetsző változatot választunk, azonnal látjuk a tartalmukat.

Rejtsük el az ágy alá!

Az ágyneműtartóban elférnek az évszakváltó paplanok és szükség esetén ruhák is, hiszen elég nagy a kapacitása.

Galériaágy

A nagyobb gyerekek szeretik a galériaágyakat, ráadásul ez igen helytakarékos megoldás: az alatta felszabaduló területre beállíthatunk egy íróasztalt, egy babzsákot vagy egy gardróbot.

Ami szem előtt maradhat

A társasjátékok, könyvek vagy más egyéb, gyakran használt játék és eszköz helye a polcokon van. Fontos, hogy elérhető magasságban legyenek, így a legkisebbek is menni fog önállóan az elpakolás.

+1 ötlet: több funkció

A kicsik birodalmában minden zugot érdemes kihasználni! Ebbe a szobába egészen alacsony tároló is kerülhet – ha színes párnákat teszünk a tetejére, a 40 cm magas elemet szívesen használják majd ülőalkalmatosságként is a gyerekek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!