Megjelenés

2019.04.11. 12:15

Szebb bőrt mindenkinek!

A bőrradírozás hatása egyszerre egészséges és látványos is.

Forrás: Shutterstock

A kor előrehaladtával a bőrsejtek megújulása lelassul, és emiatt az arc sápadtabbá, szürkés árnyalatúvá válik. Villámgyors megoldást a bőr leradírozása, hámlasztása kínál – olvasható a Vasárnap Reggel legfrissebb számában.

Mint írják, a művelet során feloldódnak az elhajt hámsejtek, javul a vérellátottság, és ezáltal felgyorsul a regenerálódás folyamata: az arc azonnal rózsásabb, frissebb lesz. Fontos, hogy a kozmetikum használata után feltétlenül alkalmazzunk valamilyen hidratálókrémet, mert a felső hámréteg kiszáradhat! Ha érzékeny a bőrünk, akkor mindig este ajánlott elvégezni a kezelést, hiszen éjszaka a bepirosodott felületnek van ideje megnyugodni.

Milyen formában alkalmazható a bőrradírozás?

Mechanikai peeling

Hogyan szépít? A klasszikus bőrradírok lekerekített granulátumot tartalmaznak: a szemcsék a masszírozás során ledörzsölik az elhalt hámsejteket. Az alapanyaguk többnyire természetes, például homok, magőrlemény cukor, só, de polietilén gömböcskéket is használnak e célra.

Kinek alkalmas? A mechanikus bőrradírok általában bármilyen bőrtípusra alkalmazhatók, csak rozáceás bőr esetén kerülendők.

 

Gyümölcssavas hámlasztás

Hogyan szépít? Ahogy a metódus neve is mutatja, az ilyen készítmények esetében a tisztítóanyagok a gyümölcsökből, például citromból vagy almából kinyert savak. Ezek feloldják az elszarusodott bőrrészeket, tisztítják a pórusokat, halványítják a pigmentfoltokat.

Kinek alkalmas? A vastag és zsíros bőr könnyen ellenáll a savas támadás mellékhatásainak, viszont ha az arcbőre érzékeny, ne alkalmazzon ilyen terméket.

Bőrradír házilag

Tegyen a tálba 2-3 ek apró szemű zabpelyhet, öntsön rá 100 ml tejet, adjon hozzá 1 tk mézet és 1 tk citromlét. Dolgozza össze a hozzávalókat, és az így kapott masszával masszírozza 1 percig könnyed, körkörös mozdulatokkal a benedvesített arcbőrt. Végül langyos vízzel öblítse le.

Enzimes hámlasztás

Hogyan szépít? Az ún. sejtemésztő enzimek feloldják az elhalt hámsejtek közti proteinkötéseket. A hatóanyagot főleg papajából és ananászból állítják elő. Segítségével kíméletesen, dörzsölés és karcolás nélkül kerül felszínre a friss bőr, amely könnyebben fogadja be az ápolókészítmények hatóanyagait. Fontos, hogy az ilyen terméket 5-15 percig az arcon kell hagyni, mielőtt eltávolítaná.

Kinek alkalmas? Mivel mentesek a horzsoló, dörzsölő hatású ún. abrazív részecskéktől, ideálisak az érzékeny bőrűek számára.

Fotó: Shutterstock

Soft peeling

Hogyan szépít? Ezek a szerek egészen apró, puha dörzsszemcséket tartalmaznak, hogy alkalmasak legyenek a napi használatra. Általában gél állagú vagy habzó arctisztító formájában szerezhetők be.

Kinek alkalmas? Tulajdonképpen minden nőnek, de főleg a zsíros, problémás bőrűek számára hozhatnak látványos eredményt. Csak az extra száraz bőrűeknek kell óvatosan bánniuk ezekkel a készítményekkel is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!