Elismerés

2019.03.27. 18:00

Rangos nemzetközi díjat kapott a Nanushka

Az év divattervezőjének járó díjat egy nemzetközi dizájnerekből álló zsűri ítélte a fiatal divattervezőnek.

Sándor Szandra 2019-es Pre-Fall kollekciója lett az International Design Awards győztese. A nemzetközi sikerekről és a cég előtt álló kihívásokról a cég vezetője Cambridge-ben beszélt fiataloknak – írja az Origo.

A már külföldön is jól ismert Nanushkát olyan világsztárok is viselik, mint Dua Lipa vagy Kendall Jenner, így nem meglepő, hogy nemzetközi szakmai életben is hatalmas sikereket él el a márka.

Sándor Szandra 2019-es Pre-Fall kollekciója lett az International Design Awards (IDA) győztese is.

Az év divattervezőjének járó díjat egy nemzetközi designerekből álló zsűri ítélte a fiatal divattervezőnek, akik kollekcióját elegánsnak, mégis könnyen viselhetőnek találták. Az IDA 2007 óta ítél díjakat építészeknek, belsőépítészeknek, grafikusoknak, tárgy- és divattervezőknek.

A zsűri tagjai pedig elismert nemzetközi szakemberek, akik minden évben várják az úttörő tehetségeket, azokat, akik szakmájukban valami újat tudnak mutatni.

A Nanushka legújabb kollekciójával egyébként

március 30-án találkozhat a magyar közönség.

A ruhakölteményeket a Budapest Central European Fashion Weeken mutatja be.

A nemzetközi szakmai sikerekről és a cég előtt álló kihívásokról a divatcég társtulajdonosa, Baldaszti Péter beszélt Cambridge-ben fiataloknak a Future Hungary Koncerencián. Ide a legrangosabb brit egyetemekről gyűltek össze ott tanuló magyar diákok, hogy megismerjék a cég történetét, így meggyőződjenek arról, hogy Budapestről is lehet szakmai és üzleti eredményeket elérni a világban.

A Future Hungary Konferencia lehetőséget ad arra az Egyesült Királyságban tanuló tehetséges magyar diákoknak, hogy jobban megismerjék a feltörekvő hazai cégek háttérmunkáját is. A több mint száz résztvevő, akik közül sokan a világ legjobb egyetemein tanulnak workshopokon, előadásokon tájékozódhat a Nanushka világáról.

A Nanushka ruháit jelenleg több mint 30 országban árulják,

egyedi ruhaboltoktól kezdve az olyan hatalmas üzletláncok át, mint a Bergdorf Goodman, a Selfridges, a Liberty vagy a Browns. De a legnagyobb nemzetközi webshopok – a Net–a–Porter és a My Theresa – képzeletbeli polcain is ott sorakoznak a magyar tervező ruhái.

Háromszor annyi viszonteladó, ötször annyi eladott ruha, megtízszerezett bevétel. Ezeket az eredményeket érte el a Sándor Szandra által alapított Nanushka a GB & Partners befektetése után. A magyar divatmárka egyedülálló növekedési ütemet ért el: 2018 végére az első magyarvilágmárkává nőtte ki magát, mára pedig a világ összes meghatározó nagyvárosában jelen van.

Borítókép: facebook.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!