szépségápolás

2019.08.14. 06:20

Kényeztesse magát pakolásokkal!

Használja ki az üres órákat, teste meghálálja a gondoskodást.

Forrás: Shutterstock

Nem mindenki utazik el a szabadság ideje alatt (vagy legalábbis nem a teljes szabadság alatt). Sokan otthon pihennek. Ilyenkor a házkörüli teendők elvégzésén túl önmagunkra is több idő jut. A Vasárnap Reggel otthonra ad tippeket.

Fényes fürtök

A száraz és rakoncátlan tincsek új erőre kapnak a házi készítésű pakolástól. Csavarja ki ½ citrom levét, üssön hozzá 2 tojássárgáját, illetve keverjen bele olívaolajat! Egyenletesen oszlassa el a haján a masszát, és hagyja hatni 20 percig, előmelegített törülköző alatt. Aztán alaposan mossa le!

Makulátlan bőr

Megnyugtatja, illetve bársonyossá varázsolja arcát a következő maszk. Keverjen össze 1 ek. tejszínt, 1 ek. finomra passzírozott túrót, 1 ek. langyos mézet és ½ tk olívaolajat! Fél órára tegye az arcára ezt a vitamindús kozmetikumot, végül pedig alaposan öblítse le!

Fiatal kacsó

A fáradt kéz megnyugtatására, illetve az öregségi pigmentfoltok eltüntetésére is hatásos gyógyír az avokádópakolás. Kaparja ki kiskanállal 1 érett gyümölcs húsát, majd törje össze 1 puhára főtt répával. Tegyen a masszához ½ csésze tejszínt, 1 tk. növényi olajat meg 3 ek. mézet! Masszírozza a bőrébe, és húzzon vékony cérnakesztyűt! Egy óra elteltével mossa le!

Fontos a megfelelő kézápolás. A kiszáradás, pigmentfoltok ellen is jó a pakolás
Fotó: Shutterstock

Puha léptek

A csúnya kiszáradt sarok, nyáron még inkább szembeötlő, mint télen. Ennek elkerülése érdekében használjon hetente fehér vazelinből, 1 tk. mandulaolajból, valamint 6-8 csepp citromos illóolajból kevert pakolást! Vigye fel vastag rétegben a talpára, és pihenjen így fél órán át! Majd törölje le, és masszírozza meg a lábát!

Dekoratív dekoltázs

Előfordulhat, hogy a napfény, a szél hatására a dekoltázs bőre kiszárad, érdes tapintásúvá válik. Kezelje 3 ek. bioboltban kapható gyógyiszapból és kevés langyos vízből készült keverékkel! Annyi folyadékot használjon, hogy a pakolás sűrű, azonban kenhető masszává álljon össze. Ecsettel vagy egyszerűen az ujjával tegye fel a dekoltázsa bőrére, aztán ha megszáradt, meleg vízzel öblítse le!

Jelentkezzen a Tündérszépek versenyre!

A fenti tippekkel formába hozhatja magát a hamarosan induló Tündérszépek országos szépségversenyre. A szeptember 16-án megyei fordulóval kezdődő, majd a regionális forduló után felkészítőtábort követő országos döntővel végződő versenyre a tunderszepek.hu oldalon tud jelentkezni. Lehetőleg mielőbb, hogy élni tudjon a kiválasztott jelentkezők számára biztosított profi fotózás lehetőségével is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!