vigyázat

2020.08.01. 09:13

Öt szuperétel, amely valójában hizlal

Sajnos még a legtrendibb ételek sem mentesek a kalóriáktól.

Forrás: Shutterstock

Néhány szuperkaja extra egészségesnek tűnhet, de ha rendszeresen fogyasztjuk őket, könnyen felszaladhat rád néhány pluszkiló. A következő finomságokat például érdemes elkerülni, ha fogyókúrázunk – írja a Mindmegette.

TOFU

A tofu sok-sok vasat, fehérjét és kalciumot tartalmaz, így nem csoda, hogy a vegák és a vegánok nagy kedvence. Azonban az éttermekben általában jócskán meglocsolják szójaszósszal és egyéb ízfokozókkal, melyek bizony hemzsegnek a kalóriáktól.

EPER

Ebben a gyümölcsben rengeteg antioxidáns található, melynek köszönhetően segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket, a gyulladásokat és a rákot is. Azonban szinte minden esetben növényvédőszerekkel és vegyszerekkel permezetik, melyek lassítják az anyagcserét, így megnehezítik a fogyást.

KÓKUSZOLAJ

A kókuszolaj most nagyon trendinek számít, és szinte bármilyen finomságot felturbózhatunk vele. Viszont ha minden menühöz hozzáadunk egy-két kanállal, akkor annak előbb-utóbb a mérlegen is nyoma lesz.

ÉTCSOKI

Az étcsoki tökéletes választás, ha csökkenteni szeretnénk a cukor iránti vágyat diéta közben, de csak akkor, ha legalább 70%-os kakaótartalommal bír. Ha ugyanis ennél kevesebb az arány, akkor valószínűleg több cukrot fogunk bevinni a szervezetbe, mint amennyit terveztünk.

KÁVÉ

A kávé segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer-kór kialakulását. Azonban ha nem tisztán, hanem cukorral, tejszínhabbal, vagy édes szirupokkal ízesítjük, könnyen a fogyókúra rovására mehet. Legfeljebb egy kis sovány tejjel és fahéjjal turbózzuk fel!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!