Kézművesek karácsonya

2020.12.01. 11:10

Online várják az érdeklődőket a Vörösmarty téri vásár kiállítói

A kezdeményezésben hat kategóriában csaknem ötven alkotó vesz részt.

Budapest, 2015. december 8. Egy árus a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron a belvárosi Vörösmarty téren 2015. december 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A fő cél, hogy a kialakult járványhelyzetben a kézművesek és a vásárlóközönség összekapcsolásával is támogassák a hazai tárgyalkotó kultúra szereplőit – közölték a szervezők.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja, évente csaknem nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből.

Az idén azonban a járványhelyzet miatt a karácsonyi vásárokat nem tartják meg Budapesten, ezért a főváros turisztikai szervezete egy rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit az ünnepek előtt.

Az alkotókról a weboldalon rövid leírás, fényképek és elérhetőség várja a látogatókat, hogy mindenki megtalálhassa a készítőt és munkái között a számára megfelelő terméket, ajándékot.

A több mint két évtizede működő adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján. Folyamatosan ötletajánlóval jelentkeznek a Magyar Kézműves Szövetség Facebook-oldalán is, hogy megismerjék a „nagy mesterségeket”, amely nem könnyen tanulható, apáról fiúra szállt örökség.

A Budapesti karácsony honlapján találkozhatnak az érdeklődők bábkészítővel, de a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil-, tűzzománc-, szappankészítő és virágkötő, szakmák képviselőivel is.

Borítókép: Egy árus a korábbi Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron a belvárosi Vörösmarty téren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!