nincs tanítás

2018.02.25. 19:04

Olyan hideg van Olaszországban, hogy bezártak az iskolák

Üresek lesznek hétfőn a bölcsik és az egyetemek is.

Az Olaszországba is megérkezett fagyos hideg miatt az ország több részén, egyebek mellett Rómában az iskolák zárva tartását rendelték el a hatóságok vasárnap.

Hétfőn szünetel az oktatás a bölcsődéktől az egyetemekig az olasz fővárosban, egész Közép-Olaszországban és a félsziget déli részének több térségében.

A római főpolgármester a közparkokat és a temetőket is lezáratta. Rómában havazást és fagyos szelet várnak. Vasárnap estétől Róma területén betiltották a kamionforgalmat is.

Az olasz polgári védelem meteorológiai riasztást adott ki az egész országra a Szibériából érkező fagyos levegő és hó miatt. A közép-olaszországi földrengés sújtotta Amatrice városában és környékén mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb éjszakai hőmérsékletre készültek fel. Az északnyugat-olaszországi Torinót vasárnap délután hótakaró fedte be, ami a Juventus-Atalanta labdarúgó-mérkőzés elhalasztásához vezetett.

Triesztben feltámadt a bóra, a szél sebessége elérte az óránkénti 130 kilométeres sebességet. Velencében a szél rádöntötte az egyik villanyoszlopot a várost a szárazfölddel összekötő hídra, ami egész napra megakadályozta a járműforgalmat.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!