12°

Olvasóink többsége elutasítja a tetoválást

Az elmúlt napokban arról faggattuk olvasóinkat, mit szólnak ahhoz, hogy az Európai Bizottság szabályozná a tetoválófestékek összetételét.

Az eredményeket látva nemigen állíthatjuk, hogy olvasóink tetováláspártiak lennének.

Többségük, egészen pontosan 59%-uk így vagy úgy, de határozottan elutasítja a testékítés e módját, gáznak (26%) és rondának (33%) tartva azt. Utóbbiaknak ráadásul nemcsak a látvánnyal lehet bajuk, hanem a tetováltatókkal sem szimpatizálhatnak túlzottan, amikor annak a véleményüknek (előítéletüknek?) adnak hangot, hogy szerintük mindegy, milyen összetételű festékkel színezik ki a bőrüket.

Csupán a válaszadók egyharmada (33%) tette le egyértelműen a tetoválás mellett a voksát. Ők szépnek tartják azt, és szerintük éppen ezért igenis fontos a tetoválófestékek minőségének szabályozása, ellenőrzése.

Az olvasóknak mindössze 8%-a viccelte el a kérdést. Őket a tetoválás problémaköre, úgy tűnik, kevésbé izgatja. Az viszont a poénkodás ellenére is bizton kiolvasható a válaszukból: kevésbé tartják kockázatosnak, ha az Európai Bizottság mostanában egyre sűrűbben italozgató elnöke inkább e sokak által marginálisnak tartott kérdésben foglal állást, mint az egész kontinens számára életbe vágó dolgokban.

Borítókép: Illusztráció
FXQuadro / Shutterstock.com

Hozzászólások

12°
Közepesen felhős
P
10°
Sz
-1°
V
H
Bővülő gazdaság
A növekedési ciklus csúcsán vagyunk
félénk szimbólum / 33 perce
Visszatérhetnek az eltűnt kivik
Száz évvel ezelőtt még milliószámra éltek Új-Zélandon, de azóta drasztikusan csökkent a számuk.
Gyász
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGYNÉ SZALAI VALÉRIA kecskeméti lakos, 74 éves korában, hosszantartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 19-én, 10.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u.). Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ZSÁMBOKI ZOLTÁN életének 51. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. november 19-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÍMÁRI ANTAL kecskeméti lakos, 88 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 21-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy PÁL SÁNDORNÉ Kemenczei Irén fülöpházi lakos, 89. életévében elhunyt. Temetése 2018. november 16-án, 13.30 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DEÁK JÁNOS kecskeméti lakos, 91 éves korában csendesen elhunyt. Temetése 2018. november 19-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Ha rám gondoltok, mosolyogjatok, emlékem így áldás lesz rajtatok." (Reményik Sándor) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RICHTER BERTALANNÉ Gombos Katalin kecskeméti lakos, 60 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása, majd szórása 2018. november 20-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Kegyeletüket, kérjük egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
"Fognánk a kezed, de már nem lehet, fájón őrizzük emlékedet." Emlékezés HORVÁTH SÁNDOR halálának 5. évfordulóján. Feleséged, gyermekeid és unokáid.
"Nem ezt akartam, nem így akartam, szerettem volna még élni, de a halál könyörtelen volt, el kellett menni. Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj ha látom könnyetek. Ha rólam szóltok mosolyogjatok, emlékem így áldás lesz rajtatok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy DARABOS SÁNDOR kunadacsi lakos, életének 86. évében rövid súlyos betegség után elhunyt. Temetése 2018. november 16-án, 14.30 órakor lesz a kunadacsi temetőben. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el Tőlünk a halál, távozásod, még élünk örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FAZEKAS PÁL kecskeméti lakos, 72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 16-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSUKÁS ZOLTÁN kecskeméti lakos, 59 éves korában elhunyt. Búcsúztatása kívánsága szerint szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család.
DR. MAKKAI CSILLÁRA "Ő a szívem egy darabja Most pedig a lelkem angyala." Gyermekeid: Márkóci, Dalmuska, Vikike és szüleid.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy TÓTH JÁNOS nyug. százados kecskeméti lakos, 57 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 13-án, 11.45 órakor lesz katonai tiszteletadással a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy F. KISS GYULÁNÉ Horváth Ilona fülöpházi lakos, 90 éves korában elhunyt. Temetése 2018. november 13-án, 13.00 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Másképp lenne minden, hogyha velünk lennél. Ha hozzánk szólnál, ha ránk nevetnél. Elvitted a derűt, a meleget, csak egy fénysugarat hagytál: az emlékedet. Ez a gyertya most érted égjen, Ki fent laksz már a magas égben. Ki vigyázol ránk, onnan fentről, S lelkünkhöz szólsz a végtelenből." Drága Édesanyánk, LACZI JÁNOSNÉ született Vancsai Margit halálának 10. évfordulójára. Gyermekedig és családjaik.
"Nagyon akartam élni még, küzdöttem az életért, Nem adta meg a sors nekem, elvámolta életem. Búcsú nélkül mentem el, lelkemben sok emlékkel." Mély fájdalommal és szomorú szívvel tudatjuk, hogy SZAMOSI FERENC végtelen türelemmel viselt súlyos betegség után, 2018. november 1-jén, 76 éves korában elhunyt. Feledhetetlen halottunk búcsúztatója és temetése 2018. november 12-én, 11.00 órakor a kecskeméti Református Temetőben lesz. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Bíztunk az életben, bíztunk a gyógyulásban, de ha már abban nem, legalább a csodában. Csoda volt, hogy éltél, s minket szerettél, nem haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk, mi éltet és vezet, hogy egyszer még találkozunk Veled." Megrendülten tudatjuk, hogy VINCZE JÓZSEF kecskeméti, volt ballószögi lakos, 63 éves korában, 2018. október 29-én, hosszantartó súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 13-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Búcsú nélkül mentem el Tőletek, nem búcsúztam, hogy ott maradjak köztetek. Szíveteket ne eméssze fájdalom, vígasz legyen, hogy én már örökké álmodom. Istem veletek!" FÖLDI MÁRIA ZSUZSANNA Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett testvérünk életének 62. évében az angyalok közé távozott Utolsó útjára 2018. november 12-én, 9.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki jelenlétével megtisztel, sírjára koszorút, virágot tesz. Szerető családja.
"Küzdöttél, de már nem lehet, Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. KULMAN ISTVÁN nyárlőrinci lakos, életének 73. évében, 2018. november 5-én türelemmel viselt hosszú betegségben elhunyt. Utolsó útjára 2018. november 10-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Dr. TÓTH IMRÉNÉ Báron Zsuzsanna kecskeméti lakos, életének 91. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. november 12-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Búcsú, mit nem mondtál ki nekünk, elmaradt, elmentél tőlünk hirtelen, de gondolatainkban és szívünkben örökre velünk maradsz." KAMASZ BERTALANNÉ Deák Mária halálának 5. évfordulójára emlékeznek. Szerető férje, családja és unokái.
ökölvívás / 51 perce
Négy érmet nyertek a kecskeméti bunyósok
Vincze Miklós
nba / 1 órája
Kosárlegendát utasított maga mögé LeBron
Öröm és... / 2 órája
Önnek hol áll a boldogságindexe?
baleset / 2 órája
Súlyosan megsérült a motoros, aki elé kihajtott egy biciklis
Pozsgai Ákos
különleges ünnep / 2 órája
Jesolói homokból készül a vatikáni betlehem
Egy kutya hazatér / 3 órája
Tündéri kutyusos filmmel indítják a mozik a jövő évet (videó)