szavazási eredmény

2018.08.09. 11:00

Olvasóink többsége elutasítja a tetoválást

Az elmúlt napokban arról faggattuk olvasóinkat, mit szólnak ahhoz, hogy az Európai Bizottság szabályozná a tetoválófestékek összetételét.

Forrás: FXQuadro / Shutterstock.com

Az eredményeket látva nemigen állíthatjuk, hogy olvasóink tetováláspártiak lennének.

Többségük, egészen pontosan 59%-uk így vagy úgy, de határozottan elutasítja a testékítés e módját, gáznak (26%) és rondának (33%) tartva azt. Utóbbiaknak ráadásul nemcsak a látvánnyal lehet bajuk, hanem a tetováltatókkal sem szimpatizálhatnak túlzottan, amikor annak a véleményüknek (előítéletüknek?) adnak hangot, hogy szerintük mindegy, milyen összetételű festékkel színezik ki a bőrüket.

[eweb-voting id="1428687"]

Csupán a válaszadók egyharmada (33%) tette le egyértelműen a tetoválás mellett a voksát. Ők szépnek tartják azt, és szerintük éppen ezért igenis fontos a tetoválófestékek minőségének szabályozása, ellenőrzése.

" />

Az olvasóknak mindössze 8%-a viccelte el a kérdést. Őket a tetoválás problémaköre, úgy tűnik, kevésbé izgatja. Az viszont a poénkodás ellenére is bizton kiolvasható a válaszukból: kevésbé tartják kockázatosnak, ha az Európai Bizottság mostanában egyre sűrűbben italozgató elnöke inkább e sokak által marginálisnak tartott kérdésben foglal állást, mint az egész kontinens számára életbe vágó dolgokban.

" />

Borítókép: Illusztráció

FXQuadro / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!