Együnk Egymásért

2020.09.17. 18:27

Nélkülözőknek segít az Élelmiszerbank induló kampánya

A tavalyi akció négy hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 ezer családon tudtak segíteni.

Debrecen, 2018. november 8. Egy dolgozó élelmiszert pakol a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Együnk Egymásért címmel kilencedik alkalommal indít kampányt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület (Élelmiszerbank ) azzal céllal, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer-ellátást kaphassanak.

A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. Az Élelmiszerbank célja, hogy a kezdeményezés keretén belül felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz időszakban – közölte az MTI-vel csütörtökön az egyesület.

A közlemény szerint az év végéig tartó Együnk Egymásért kampányban éttermek, cukrászdák, vállalatok és magánemberek is részt vehetnek.

A csatlakozó éttermek és cukrászdák által kijelölt egy-egy fogás, menü, desszert bevétele most a rászorulók élelmezését segítheti, míg a magánemberek és vállalatok virtuális menük vásárlásán keresztül járulhatnak hozzá a nélkülözők élelmezéséhez.

Mint a közlemény felidézi, az Élelmiszerbank a tavalyi Együnk Egymásért akció négy hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 ezer családon tudott segíteni.

A kezdeményezéshez a https://www.elelmiszerbank.hu/egyunk-egymasert honlapon lehet csatlakozni.

Borítókép: Egy dolgozó élelmiszert pakol a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank raktárában Debrecenben 2018. november 8-án, az átadás napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!