érdemes előre felkészülni

2018.08.13. 18:38

Nehéz időszak vár az allergiásokra

Az Országos Közegészségügyi Intézet másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt.

Cibakháza, 2014. augusztus 1. Holló László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője (b) és Rusvai Béla növényvédelmi felügyelő (j) a parlagfű fejlettségi állapotát vizsgálja egy 1300 négyzetméteres telken Cibakházán 2014. augusztus 1-jén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében szakhatóságként a kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága idén először ezen a zártkerti területen rendelte el a bimbós állapotú, allergén gyomnövény kényszerkaszálását. MTI Fotó: Bugány János

A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul, ami komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – figyelmeztet Facebook oldalán az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI).

Az Alföld nagy részén és a Dunántúl déli részén már tartósan nagyon magas parlagfű-pollenkoncentrációra lehet számítani. Ezért ezeken a területeken másodfokú riasztás van érvényben.

Borítókép: a parlagfű fejlettségi állapotának vizsgálata

Forrás: MTI Fotó/Bugány János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!