Egészségügy

2019.10.09. 09:02

Megint nagy érdeklődés mellett zajlik a Kórház éjszakája

Nagy számban érkeztek pályaválasztás előtt álló fiatalok is.

Ismét hatalmas érdeklődés mellett zajlik a Kórház éjszakája, ami nagy öröm

mondta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten, az intézményben tartott rendezvényen.

Bedros J. Róbert közölte, hogy az első hasonló esemény után sok pozitív visszajelzést kaptak a lakosságtól, ami arra buzdította őket, hogy újra megnyissák a kapukat a nagyközönség előtt.

Amikor életre hívták a rendezvényt, nem titkolt szándékuk volt, hogy felszámolják a kórházakkal kapcsolatos negatív sztereotípiákat. Hiszen kórházba senki nem szeret járni: az emberek félnek az orvosoktól, az egészségügyi beavatkozásoktól

hangsúlyozta a főigazgató.

A keddi programon a nagyközönség egy másik nézőpontból ismerheti meg az intézményt. Bedros J. Róbert úgy fogalmazott, hogy orvosok és nővérek amolyan egészségügyi idegenvezetőkké válnak: bemutatják a kórházat, a gyógyítás menetét és megelőzési előadásokat is tartanak. A rendezvény betekintést enged a hétköznapi hősök világába, még a műtőbe vagy az ultramodern diagnosztikai részlegbe is – mondta.

A főigazgató kiemelte, hogy az idén nagy számban érkeztek a Kórház éjszakájára pályaválasztás előtt álló fiatal diákok is, akik érdeklődnek az egészségügy iránt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!