Járvány

2020.12.30. 09:42

Megfelel a nemzetközi előírásoknak a ferihegyi repülőtér járványkezelése

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér a nemzetközi előírásoknak megfelelően kezeli a koronavírus-járványt, hozzájárulva a légi közlekedés mielőbbi helyreállításához – közölte a Budapest Airport kedden.

Utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A repülőteret üzemeltető társaság azt írta, hogy folyamatos a fertőtlenítő takarítás és a szellőztetők tisztítása, a fertőzés megakadályozása érdekében térelválasztókat, padló- és tiltó matricákat helyeztek ki, a személyzetet pedig maszk viselésére kötelezték.

Az utasok az épület minden pontján kézfertőtlenítőket találnak, és emberi érintkezés nélkül adhatják föl a poggyászaikat. A repülőtéren tesztközpont is nyílt, ahol PCR- és antigén gyorsteszteket egyaránt végeznek.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret az Airport Council International (ACI – Repülőterek Nemzetközi Tanácsa) akkreditáltnak nyilvánította a légi közlekedés újraindítását célzó programjában, miután megvizsgálta a Budapest Airport járványügyi intézkedéseit. A kezdeményezés a járványügyi intézkedések ösztönzésével és a tapasztalatok megosztásával segíti a légi közlekedés mielőbbi újraindulását olvasható a közleményben.

A Budapest Airport 2019-ben 16,2 millió utassal 8,8 százalékos forgalomnövekedést ért el, de egy korábbi közleményük szerint a járvány miatt idén legfeljebb 4 millió utassal számolnak. A teherforgalom ugyanakkor zavartalan, az éves mennyiség már novemberben meghaladta 120 ezer tonnát. A 2019-es cargoforgalom több mint 135 ezer tonna volt.

Borítókép: utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!