tisztelet

2018.03.08. 11:00

Megérdemlik a nők a figyelmességet

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, olvasóink megünneplik-e a nőnapot vagy március 8-án csak Zoltán nevű ismerőseiket köszöntik fel.

Forrás: Shutterstock

A válaszadók 47 százaléka szerint a nők megérdemelnek egy kis figyelmességet. Jó lenne tudni a nemek arányát ennél a választási lehetőségnél. Vajon mennyi közülük a hölgy, aki ezzel is sugallni szerette volna párjának, örülne egy kis figyelmességnek. Na és persze a férfiak igen válasza is felvet kérdéseket… De biztosan nem arról van szó, hogy csupán ezen az egy napon jut eszükbe egész évben, hogy megköszönjék feleségük, párjuk, szerelmük gondoskodását, figyelmét.

Az olvasók 23 százaléka szerint a nőnap csak egy kommunista csökevény, ezért nem is ünnepli meg. Való igaz, hogy munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt korábban, és kínosan kötelező elvárás még a munkahelyeken is.

A szavazatok 13 százaléka szerint az urak is megérdemelnének egy „nőnapot”. Tényleg csak a kíváncsiság, de vajon milyen arányban nyomtak erre a válaszra a hölgyek és az urak? Egy kis segítség a csokira, virágcsokorra vágyó férfiaknak, hogy Magyarországon két férfinap is van, a hazait május 19-én, a nemzetközit pedig november 19-én tarthatják meg párjukkal.

Az olvasók 17 százaléka döntött amellett, hogy minden nap ünnepelni akarja a nőket. Az ide voksoló urak, ha valóban éreztetik is párjukkal és a környezetükben élő hölgyekkel, hogy minden együtt töltött nap felér egy ünneppel, bizton számíthatnak rá, hogy a figyelmesség, a tisztelet viszonzásra talál.

[eweb-voting id="1228371"]

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Nina Buday

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!