Oktatás

2021.01.07. 12:51

Már több mint nyolcezer online nyelvvizsgát tettek

Tavaly több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek, és eddig hat vizsgaközpont adta be akkreditációs kérelmét a személyes érintkezés nélküli nyelvvizsgáztatáshoz – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett online nyelvvizsga népszerű volt, ezért beépült a feltételeknek megfelelő vizsgaközpontok általános gyakorlatába.

A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása, valamint a vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe ismertették.

Tudatták, hogy november közepéig öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt, decemberben pedig egy újabb központ jelentkezett az Oktatási Hivatalnál. Jelenleg hat nyelvből angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol szerezhető online általános nyelvvizsga-bizonyítvány, emellett portugálból közgazdasági szaknyelvi vizsga is tehető.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek teljes listája az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!