a világ strandjai

2018.06.16. 11:00

Kiderült, hol feküdhetünk ki a legdrágábban napozni

Majdnem 80 euróba, vagyis több mint 25 ezer forintba kerül egy átlagos nap a világ legdrágább strandján a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Új-Kaledóniában - derült ki a TravelBird nevű utazási portál a világ több mint 90 országának 327 leglátogatottabb tengerparti strandját rangsoroló listájából, amely szerint jelenleg Vietnamban lehet a legolcsóbban strandolni.

Forrás: shutterstock

Fotó: Maksim Shmeljov

A 2018-as rangsor (2018 Beach Price Index) elkészítéséhez azt vették figyelembe, hogy átlagosan mennyibe kerül az adott strand környékén egy 200 milliliteres 30 faktoros naptej, egy félliteres palackozott ásványvíz a három legismertebb helyi márka valamelyikéből, egy üveg sör – a helyi sörök, valamint a legismertebb világmárkák átlagárát nézve -, egy jégkrém, egy teljes étkezés innivalóval és desszerttel. Hozzávették az olyan plusz költségeket, mint a belépő, valamint a napernyő és a napágy bérlése egy napra.

Ezen szempontok alapján a Franciaországhoz tartozó Új-Kaledónia fővárosában,

Nouméában lévő Anse Vata a világ legdrágább strandja, ahol egy átlagos nap 78,57 euróba kerül.

Második helyen az észak-olasz Liguriában lévő Finale Ligure strandja végzett 76,59 euróval, a harmadikon pedig a japán Okinava sziget Jonaha Maehama strandja 70,32 euróval.

Az utolsó három helyen vietnami strandok állnak. Közülük is a Hoi An településen lévő Cua Dai strandon lehet a legolcsóbb eltölteni egy napot, mindössze 13,44 euróért.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / Maksim Shmeljov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!