segítség

2018.01.15. 13:54

Kiállhatatlan a főnöke?

Ne vigye haza magával a munkahelyi problémáit, inkább fogadja meg tippjeinket!

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

Mindennapos nézeteltérések, nyomasztó megbeszélések, igazságtalan döntések jellemzik a főnökével való viszonyát?

A pszichológusok szerint egy ember személyiségét akkor ismerhetjük meg igazán, ha a felettesünkké válik. Innentől kezdve ugyanis a jó és rossz oldala egyaránt megmutatkozik. A Fanny magazinból most kiderül, hogyan jöhet ki legjobban az egyes személyiségtípusokkal!

Hatalomra vágyó

Jellemzői: Magasra tör, és nincs tekintettel másokra. Visszaél a hatalmával, gyakran okoskodik, és fegyelmező stílusban beszél a kollégáival.

Tipp: Aki az ő irányítása alatt dolgozik, annak energikusnak és nagy teherbírásúnak kell lennie. Törekedjen maximális teljesítményre!

Ingatag

Jellemzői: A viselkedése nem következetes, mindig a másik szája íze szerint beszél. Megígér valamit, majd öt perc múlva épp az ellenkezőjét mondja valaki másnak.

Tipp: Ha valamiben megállapodnak, vagy valamit megbeszélnek, azt azonnal erősítse meg írásban is. Szokjon hozzá, hogy a főnöke ingatag jellem.

Indulatos

Jellemzői: A legváratlanabb helyzetekben, szinte derült égből villámcsapásként sújt le az alkalmazottakra. Stressz hatására üvöltözni kezd, mert csak így képes levezetni a benne felgyülemlett feszültséget, aztán pedig neheztel magára a viselkedése miatt.

Tipp: Amelyik kutya ugat, az nem harap, ám ennek ellenére nem kell elviselnie, hogy naponta üvöltözzenek önnel! Mondja meg kedvesen a főnökének, hogy rosszul érintik a kitörései. Ha megoldható, hagyja el a szobát, mielőtt robban a bomba.

Taktikus

Jellemzői: Önző ember, mindig úgy cselekszik, ahogy azt a saját érdekei kívánják. Megpróbálja manipulálni a kollégáit, ráadásul mindezt olyan ügyesen teszi, hogy az érintett többnyire csak később veszi észre: már megint kihasználták...

Tipp: Legyen óvatos és szemfüles, igyekezzen felismeri a főnöke játszmáit! Mielőtt igent mondana egy kérésére, kérjen gondolkodási időt, így nem kell a főnöki jelenlét nyomására döntést hoznia.

Jólelkű

Jellemzői: Emberséges, mindenkinek jót akar, emiatt gyakran gyötrődik, és hajlamos túlterhelni magát. Nem szívesen hoz szigorú döntéseket, ha kénytelen, akkor is többnyire halogatja, nehogy megbántsa a munkatársait.

Tipp: Bizonytalanná teszi önt a főnöke lágysága? Jelezze felé, hogy nem bánja, ha határozottabban irányítja a munkáját! Ha egy fontos ügyben gyors döntést kell hozni, igyekezzen egy kész és biztos alapokon álló forgatókönyvvel lenyűgözni őt, amire csak rá kell bólintania.

Borítókép: Minerva Studio / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!