családbarát kormányzás

2020.06.05. 12:29

Kelengyecsomaggal segítettek hátrányos helyzetű régióban élő családokat

Az ózdi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban élő családoknak segített a kormány – mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken Salgótarjánban.

Forrás: Facebook / Novák Katalin

Novák Katalin a Szent Lázár Megyei Kórházban tartott sajtótájékoztatón kifejtette:

az újszülött érkezése rendkívül nagy öröm, és egyúttal számos kiadás is jelentkezik a család életében.

A kormány ezeket a kiadásokat szeretné csökkenteni, erről szól a családbarát kormányzás, a családvédelmi akcióterv, és erről szólnak a családokat támogató lépések – mondta.

Az államtitkár ezek között említette a családbarát adórendszert, az Erzsébet-táborokat, azt, hogy a gyerekek jelentős része számára ingyenes az étkezés a bölcsődében és az óvodában, továbbá az ingyenes tankönyveket, az otthonteremtési programot és a babaváró támogatást.

Mindez azt szolgálja, hogy

a gyermekvállalás előtt álló anyagi akadályokat igyekezzünk leépíteni, és Magyarországon minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen

- fogalmazott az államtitkár.

Novák Katalin közlése szerint a múlt évtől az ózdi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban 1500 darab, 15 ezer forint értékű csomagot adtak át újszülöttet, illetve egy év alatti gyermeket nevelő családoknak. A csomag többek között

fürdetőkádat, kispaplant, párnát, lepedőt, rugdalózót vagy nadrágpelenkát, valamint egy kézikönyvet is tartalmaz hasznos információkkal.

Becsó Károly, a salgótarjáni, és Riz Gábor, az ózdi térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón egyaránt a javuló demográfiai mutatókról szólt, és arról, hogy a gesztusértékű kelengyecsomag a szülői felelősségteljes vállalást próbálja meg elismerni.

Laczkó Tamás, a salgótarjáni kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az intézmény hosszú évek óta család- és bababarát, és mint mondta, a csomagnak nem csak fizikai értelme van, lelki tartalma a gondoskodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!