készülődés

2020.12.06. 11:06

Kásler Miklós levéllel fordult kollégáihoz

Advent második vasárnapja alkalmából írt gondolatait a közösségi oldalán is megosztotta.

Forrás: Kásler Miklós/Facebook

Kásler Miklós levéllel fordult valamennyi minisztériumi kollégájához, amelynek üzenetét megosztotta a Facebookon is.

„A magyarság egyik legfontosabb, évezredes múltra visszatekintő alapértéke a család intézményének tisztelete, szeretete, védelme. Bár a mai korban sokan másképp gondolják, kiemelt feladatunk, hogy gyermekeinknek tovább adjuk ősi hagyományainkat, keresztény hitünket, így a felnövekvő ifjak a társadalom hasznos, múltjukkal és értékeikkel tisztában lévő tagjaivá válhatnak” – írta az egészségügyi miniszter abból az alkalomból, hogy advent második vasárnapja idén Mikulás napjára esik.

„Advent első hetében járunk, ismételten várjuk, hogy megtestesüljön az Ige, földre szálljon a Szeretet. Az évnek ebben a különleges, elmélyedő időszakában emlékezünk Szent Miklós püspökre, a gyermekek jótevőjére. A monda szerint Szent Miklós három szegény lány ablakába éjjel 3 zacskó aranyat tett, hogy megszabadítsa őket a szegénységtől. Innen eredeztethető az a szokás, hogy hazánkban december 6-a előestéjén megajándékozzuk a gyermekeket. A mai modern világ rendkívül anyagias, kérem Önöket, hogy – a régi szép szokás megőrzése mellett – soha ne feledkezzenek meg arról, hogy az ajándékozás a szeretet egyik megnyilvánulási formája, amely nem helyettesíti a törődést!” – fogalmazott levelében Kásler Miklós, aki arra kérte a szülőket, hogy otthonaikban, a szerető családi légkört biztosítva, az ünnepi várakozás jegyében töltsenek el minél több boldog órát gyermekeikkel. Egyúttal meghitt családi ünnepet kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!