friss és finom

2018.04.10. 16:33

Jobb, mint az eredeti: citromos tiramisu

Tavaszra tökéletes a kávés klasszikus citrusos változata.

A kedvenc sütije a tiramisu? Ráadásul imádja a citrusféléket? Akkor a Mindmegette receptjét egyenesen Önnek találták ki! Egy óra alatt készen van, utána már csak egy picit hűteni kell.

HOZZÁVALÓK (6 SZEMÉLYRE):

A citrommártáshoz:

150 ml citromlé

50 ml narancslé

100 g kristálycukor

1 db tojássárgája

1 ek étkezési keményítő

A citromkrémhez:

2 db citrom

1 db vaníliarúd

150 g kristálycukor

200 ml habtejszín

1 tasak habfixáló

600 g natúr görög joghurt

A tálaláshoz:

200 g babapiskóta

tejszínhab

fehér csokoládé

1. A mártáshoz forraljuk fel a citrom- és a narancslét a cukorral. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az 50 ml vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve főzzük sűrűre a mártást, majd húzzuk le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.

2. A citromkrémhez keverjük össze a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd verjük kemény habbá. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a joghurtot és 2 ek citrommártást.

3. Rétegezzük poharakba a citromkrémet, a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártást a képen látható módon. Tegyük az édességet a hűtőbe legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / VGstockstudio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!