télapó itt van

2018.11.08. 14:14

Ismét Mikulás-futást rendeznek

Az idén 23. alkalommal kerül sor a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozatra, melyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

A hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet, az utóbbi években határon túli településekre is ellátogat. Az idei sorozat az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskolánál kezdődik jövő hétfőn, majd többek között Nagylókon, Baracson, Sárbogárdon, Sárszentágotán, Szabadegyházán, Nagykarácsonyban, Előszálláson és Dunaújvárosban keres fel óvodákat és iskolákat a sportember, hogy mozgásra bírja a gyerekeket.

A vajdasági helyszínek között Martonos, Horgos, Adorján, Tóthfalu, Orom, Oromhegyes, Kispiac és Magyarkanizsa található.

A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, élménybeszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat használt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítja a Mikulás-futás szervezője – az adományokat a szegényebb sorsú gyerekek kapják ajándékul.

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére – a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!