Járvány

2020.04.28. 12:48

Ingyen kínál oktatási segédanyagokat a Pénziránytű Alapítvány

A segédanyagok egyaránt tartalmaznak élménypedagógiai és hagyományos módszereket, valamint családi körben hasznosítható játékokat, applikációkat, teszteket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ViDI Studio

Az iskolák és a családok számára is ingyen kínál honlapján oktatási segédanyagokat a Pénziránytű Alapítvány – közölte az alapítvány az MTI-vel kedden.

A tantárgyanként, korosztályonként és témakörök alapján rendezett tartalmak a pénzügyi nevelés kerettantervekhez illeszkedő területeit mutatják be.

Az élménypedagógiai és hagyományos módszereket egyaránt alkalmazó segédanyagok a matematika, a történelem és társadalmi ismeretek, az életvitel és technika, a földrajz, és a gazdasági tárgyak oktatóit segíthetik.

Külön gyűjtötték össze emellett a családi körben hasznosítható játékokat, applikációkat, teszteket. A gazdasági és pénzügyi nevelést a módosított nemzeti alaptanterv is fontos nevelési célnak tekinti; az iskolák tantárgyakba ágyazva, illetve saját programjaikon, témahetek, projektnapok, tanórán kívüli foglalkozások során közvetíthetik a szükséges ismereteket – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!