Ételfotó másképp

2019.04.10. 10:08

Íme egy magyar internetes kihívás, amelynek még értelme is van

A közösségi médiában az emberek többsége általában nem a rosszul összeválogatott öltözetéről, lerobbant tragacsáról, odaégetett ebédjéről szokott posztolni. És bár van néhány ellenpélda, nem árulunk el túl nagy újdonságot, ha azt mondjuk: az emberek általában igyekeznek a lehető legjobb oldalukat megmutatni másoknak. Érvényes ez arra is, amit megesznek.

Forrás: Shutterstock

A szép ételfotó meghozhatja a kedvet a főzéshez, de könnyen csak egy négyezredik lecsófotó lesz, amely amellett, hogy unalmas, még idegesítő is. Mivel tonnaszámra találkozhatunk ilyen képekkel, amelyek mögött ráadásul tonnányi szemét is áll, jóllehet erről még csak szó sem esik, nemhogy fotó, a Szimplasziget blog készítői egy netes kihívással álltak elő. Az ebédszemét-kihívás lényege, hogy azt is megmutassa, mennyi hulladékkal jár egy-egy étel elkészítése – hívta fel a kezdeményezésre a figyelmet a Bors.

A szabályok egyszerűek:

  • Főzz meg bármilyen ételt, amelyhez kedved van!
  • Szedd össze a főzés során felgyűlt hulladékokat, lehetőleg csoportosítva (papír, műanyag, komposztálható/bio, üveg, fém stb.), és helyezd el az elkészült étel körül! Törekedj arra, hogy a termelt hulladék mennyisége minél kevesebb legyen!
  • Fotózd le ezeket együtt!
  • Tedd ki Facebookra, Instagramra, meg az étkezőasztalra, és tedd hozzá az #ebédszemétkihívás taget, hogy rá lehessen keresni!
  • Ha kedved tartja, írd le a hozzávalókat, azok költségét és a velük járó hulladékot, valamint az elkészítés módját!
  • Írd le a nehézségeidet is, például azt, hogy mit találtál meg nehezen, mit cseréltél ki, hol vásároltál a jobb eredmény érdekében.
  • Az oldal készítői, Gabi és Kövi be is mutatják, hogy néz ki ebben a tálalásban a „csóró vega lasagne”:

    Fotó: szimplasziget.hu

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!