klasszikus

2020.08.03. 09:40

Íme a hamisítatlan piacos lángos receptje

Reggelire, ebédre, vacsorára is tökéletes lesz.

Mogyoród, 2014. július 25. Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI / Marjai János

Fotó: Marjai János

A piacoknak van egyfajta varázsa, ami magával ragadja az embert: a színes kínálat, az emberek sokasága és a piacos lángos hamisítatlan illata, amelytől összefut a nyál a szánkban. Vannak napok, amikor már csak azért megyünk ki a piacra, hogy élvezhessük a fokhagymás, tejfölös, sajtos ízorgiát. Ezt az élményt most a saját otthonunkban is átélhetjük – írja az Origo.

Hozzávalók:

1 kg liszt

3 db tojás

3 db kis pohár kefir

50 g élesztő

2 teáskanál só

50 ml meleg tej

1 evőkanál cukor

Lángosozás a 13. Szatmár-Beregi Szilvanapokon Tarpán 2016. szeptember 24-én
Fotó: MTI / Balázs Attila

Elkészítés:

Keverjük el a cukrot a meleg tejben, majd tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a tojást, a kefirt, a sót, azután öntsük hozzá az élesztős keveréket is.

Dolgozzuk jól össze kézzel.

Amint a tészta jól összeállt, melegítsünk olajat vagy zsírt egy serpenyőbe.

Olajos kézzel szaggassuk ki a tésztát és formázzuk meg, majd süssük ki olajban.

Tálaljuk fokhagymával, tejföllel és sajttal.

Borítókép: lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!