Tavaszi szépségtippek

2020.04.03. 10:57

Így hozza bőrét és alakját szuper formába

Bár a bikiniszezon még odébb van, érdemes már most tenni azért, hogy később ne legyen takargatnivalója. A rugalmas testhez és bőrhöz ugyanis sajnos nem elég az egy-két hetes szépségkúra... Használja ki az otthon töltött napokat egy kis szépségápolásra!

Forrás: Shutterstock

Megereszkedett a bőr a hasán, a fenekén és a combján? Narancsbőr is kialakult az említett területeken? Az elváltozások nem tűnnek el egyik napról a másikra, ezért kell időben felvenni ellenük a harcot – írja a Fanny magazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Kozmetikum és kitartás

A sikeres kezeléshez mindenképpen be kell szereznie néhány speciális, például koffeint és/vagy bromelaint (ananászkivonatot) tartalmazó kozmetikumot. Ezek beindítják a mikrokeringést, a zsírégetést, illetve gátolják a zsír lerakódását.

A készítményeket nem elég csupán felkenni, a simább, rugalmasabb felszín eléréséhez bele is kell masszírozni a bőrbe, serkentve ezzel a terület vérellátását.

Fontos a kitartás: a kellő eredmény eléréséért legalább négy héten keresztül naponta kell használnia a géleket, krémeket, és a kúrát utána is folytatni kell.

Rendszeres radírozás

Tanácsos naponta hideg-meleg vizes váltózuhanyt alkalmaznia az érintett területeken, ezt követően pedig luffaszivaccsal átdörzsölnie a bőrét. Előbbi fokozza a vérkeringést, ezáltal a méreganyagok kiürülését, utóbbi eltávolítja az elhalt hámsejteket. Csak ezt követően kenje fel a krémeket, amelyek így hatékonyabban tehetik a dolgukat. Emellett ha mindennap nem is, hetente legalább egyszer mindenképpen ajánlott bőrradírt alkalmaznia, hogy a pórusokat elzáró levált bőrlemezkéktől megszabaduljon.

Ha nincs otthon arcradír, ne essen kétségbe!

Egyszerű koffeines radírt készíthet, ha összekever öt teáskanál kávézaccot 2 evőkanál mézzel és 3 evőkanál olívaolajjal. Tegye zárható üvegbe, majd állítsa a hűtőbe egy órára. Ez a kence kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, hidratál, ráadásul nem tartalmaz káros anyagokat.

Az étkezés sem mellékes

  • A sárga és piros húsú zöldségek számos fiatalító hatású antioxidánst béta-karotint (sárgarépa) vagy likopint (paradicsom, paprika) tartalmaznak. Ezek tömörebbé, feszesebbé teszik a bőrt és sejtvédő hatásúak is. Egyen rendszeresen friss nyers salátát vagy reggelente hajtson fel egy pohár frissen préselt, sűrű zöldséglevet! A túlzott zsiradék- és cukorbevitel elősegíti a narancsbőr kialakulását. Sózni is módjával szabad, mert a só megköti a vizet a szövetekben. Kerülje azokat az élelmiszereket, amelyek tartósítószert, állományjavítót, ízfokozót, színezéket, mesterséges aromákat tartalmaznak!
  • Naponta igyon meg legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet! A zöld vagy a fehér tea is egészséges ha lehet, ezeket cukor, illetve mesterséges édesítő nélkül fogyassza. A sok folyadék nemcsak az emésztést, hanem a bőr hidratáltságát is javítja.
  • Tanácsok életmódváltáshoz

    Minél nagyobb izomtömeget növeszt, annál kevesebb helye marad a zsírsejteknek! A legfeltűnőbb eredményt a has, a comb és a fenék formálását elősegítő, illetve az állóképességet javító gyakorlatok kombinálásával érheti el. A sportágak közül különösen ajánlott a nordic walking és a biciklizés – ezeket ráadásul egyedül is lehet végezni.

    Íme néhány további életmódtipp!

  • Ha az otthonát nem is hagyja el, azért a lépcsőn sétálhat, mert a mozgás serkenti a méregtelenítést.
  • Időről időre iktasson be méregtelenítőkúrákat!
  • Kerülje a radikális diétákat, mert ezek károsítják a kötőszövetet!
  • Tegyen le a dohányzásról és az alkoholfogyasztásról!
  • Számíthat rájuk

    A bölcsesség és a világmindenség fájának is nevezik a nyírfát, ősi hiedelem, hogy kiűzi a rosszat a testből. Gyógyító tulajdonságait már évezredek óta használja az emberiség: levele, kérge és nedve egyaránt jótékony hatású. A vitaminok gyorsítják a sejtek energiacseréjét. A C-vitamin erősíti a kötőszöveteket, az E- és a D- vitamin a sejtkárosító szabad gyökökkel veszik fel a harcot. Az egyik legnagyszerűbb fiatalító a retinol, vagyis az A-vitamin, mely aktiválja a sejtmegújulást. A folsav pedig gyorsítja a sejtek regenerálódását, így kisimítja a ráncokat. Fogyasszon ezeket tartalmazó élelmiszereket!

    Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!