Hűtőben?

2021.02.20. 08:15

Ezeket az élelmiszereket szinte mindenki rosszul tárolja

Hogyan kell tárolni az uborkát, a mézet, vagy az avokádót? Mutatjuk a leggyakoribb hibákat, amiket elkövetünk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csokoládé

A csokoládét könnyű tárolni. A legfontosabb, hogy tegyük hűvös, sötét helyre, de ne pakoljuk be a hűtőbe! A nagy hőmérséklet különbségnek köszönhetően gyöngyözővíz jelenhet meg a csoki felületén, majd fehéres színű lesz a teteje. Ez ugyan nem befolyásolja a csoki ízét, de látványra már nem lesz olyan gusztusos – írja a vidékíze.hu.

Méz

Úgy gondolják, hogy a méznek nincs bizonyos eltarthatósági ideje. A legfontosabb dolog, hogy helyesen tárolja. A mézet hideg, sötét, száraz helyen kell tartania, de a hűtőszekrénybe ne rakja be. A hűtőszekrényben kristályosodhat. A méz kiválóan érzi magát a kamrában, a konyhapulton.

Arra is ügyeljünk, hogy ne öntsük ki fémedénybe, így romolhat a minősége.

Olívaolaj

Mindig tárolja szobahőmérsékleten, de a közvetlen napfénytől távol! Ne rakja a hűtőbe!

Hagyma, fokhagyma

Ahhoz hogy a hagyma és a fokhagyma a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, rakja őket hűvös, száraz helyre. Például egy kisebb dobozba a szekrénybe, de rakhatjuk a kamrába is. Össze is fűzheti őket, és fel is akaszthatja füzérként. A hűtőszekrényben hamar penészedésnek, rothadásnak indulhatnak.

Avokádó

Az avokádó tárolásához csak néhány alapszabályt kell ismernünk. Ha már érett, akkor rakjuk a hűtőszekrénybe. Az alacsony hőmérséklet megóvja az avokádót a romlástól. Ha azonban még éretlen, akkor egyszerűen hagyja a konyhapulton egy tálban, így gyorsabban megérik.

Uborka

Az uborkának sem tesz jót a hűtőszekrény, mivel néhány nap után megromlik. A legjobbat akkor tesszük vele, ha hűvösebb helyen tároljuk, de nem a hűtőben.

Paradicsom

Bármilyen furcsán is hangzik, a hűtőben tartott paradicsom elveszíti az ízét. A hideg levegő ráadásul lassítja a paradicsom érését, és kevésbé lesz lédús. Szobahőmérsékleten, jól szellőző kosárban vagy dobozban kell tárolni.

Zeller

A petrezselyemmel ellentétben a zellert tárolhatjuk a hűtőben. Azonban ne rakja műanyag fóliába, mert rothadásnak indul. Használjon inkább alumínium fóliát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!