Frizura

2021.02.10. 07:05

Erre figyeljen, ha fodrászhoz készül

Biztos benne, hogy minden etikettet és íratlan szabályt betart?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fodrászhoz készülve fontos tisztában lennie néhány lényeges dologgal, amikkel megkönnyítheti a fodrász munkáját, és a végeredményhez is hozzájárulhat – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Érkezzen tisztán, de ne frissen

Sajnos a fodrászhoz készülő vendégek egy része akár teljes hétig nem mos hajat az időpont előtt, mondván, megteszik majd helyette a szalonban. A nem teljesen frissel mosott frizurával persze nincsen semmi baj, sőt, festés előtt nem is tanácsos túlságosan kiszárítani a fejbőrt, mivel az egy-két napos haj garantálja, hogy az időközben termelődött természetes faggyú védőréteget képezzen a fejbőrön. Hosszabb idő alatt viszont a hajszálakra rakódott szennyeződés, a szárazsamponok és a formázókészítmények használata megakadályozhatja a festék egyenletes felszívódását, így a frizura foltos lehet tőle. A régen mosott hajjal tehát nem csak a fodrásznak okozhat kellemetlenségeket, hanem magának is.

Ne legyenek túlzó elvárásai

Ha komoly átalakulásokra, drasztikus hajszínváltoztatásra vágyik, akkor is érdemes a realitás talaján maradnia. Egy alkalom után senki sem válhat például feketéből platinaszőkévé. A haj épségének megőrzése érdekében fontos a fokozatosság. Éppen ezért már az időpont lefoglalásakor fontos a fodrásszal konzultálni arról, hogy mennyi idő és hány alkalom szükséges ahhoz, hogy elérje a kívánt frizurát.

A vágyott hajszínről és formáról továbbá tanácsos akár képeket is keresnie. Az ötleteink pontos bemutatásához érdemes minél több oldalról készült fotóval illusztrálni a kiszemelt fazont. A konkrét terv tehát sokat segíthet, de mindemellett ajánlott meghallgatni és megfogadni a szakember véleményét is.

Ne feledkezzen meg a részletekről sem

Különösen fontos, hogy ossza meg fodrászával hajának történetét. Az előzőleg használt hajfestékek márkája, valamint a korábbi hajegyenesítő vagy hajfényesítő beavatkozások említése fontos információval szolgál a fodrász számára.

És végül pedig ne hagyja ki az anyagiak tisztázását sem. A vágás, festés vagy ápoló kezelés árára érdemes már az elején rákérdezni, hogy a végén ne érhesse kellemetlen meglepetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!