házasság és papi hivatás a téma

2018.08.14. 21:34

Elkezdődött a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

A több mint 900 résztvevőt Soltész Miklós államtitkár arra biztatta, hogy erősödjenek meg önbizalomban és hitben.

Csíksomlyó, 2013. augusztus 15. Résztvevők az Erdélyi Rió elnevezésű Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón, a Szent István gyerekotthon területén augusztus 15-én. MTI Fotó: Haáz Sándor

Több mint kilencszáz résztvevővel kezdődött el kedden este a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT), a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye legnagyobb ifjúsági rendezvénye.

A 14 és 30 év közötti fiatalokat megszólító, szombatig tartó rendezvény keretében három korcsoportba osztják a résztvevőket, akik számára délelőttönként lélekindító előadásokat tartanak, amelyeket kiscsoportos beszélgetések követnek.

Szó lesz többek között a párkapcsolatról, a házasságról és a papi hivatásról. Délutánonként műhely-foglalkozásokra, sport- és szabadidős tevékenységekre várják a fiatalokat. A találkozó mottójául a „Táruljatok fel örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” bibliai idézetet választották.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára köszöntésében arra biztatta a jelenlévőket, hogy erősödjenek meg önbizalomban és hitben, hogy amikor hazamennek a találkozóról, sugározzon belőlük a CSIT ereje.

Tamás József segédpüspök elmondta: a Gyulafehérvári Főegyházmegye az ifjúság évének nyilvánította a 2018-as esztendőt, mert értéknek tekinti a fiatalságot. Az idei CSIT mottóját idézve arra biztatta a jelenlevő fiatalokat, hogy nyissák meg a lelkük kapuit, és engedjék bevonulni az istent az életükbe.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke azt kérte a CSIT-en résztvevő fiataloktól, hogy váljanak közösségeik kovászává.

Amint a megnyitón elhangzott, a CSIT megszervezését a magyar kormány támogatta.

Borítókép: Résztvevők az Erdélyi Rió elnevezésű Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón, a Szent István gyerekotthon területén 2013. augusztus 15-én.

Forrás: MTI Fotó/Haáz Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!