Közvélemény-kutatás

2020.05.11. 19:32

Elégedett a járvány alatti távmunkával a finnek többsége

A finnek többsége elégedett a koronavírus-járvány alatti távmunkával – derült ki egy mintegy 5500 fős felmérésből, amelyet hétfőn tettek közzé a skandináv országban, és amely több finn egyetem és kutatóintézet szakértőinek munkája.

Forrás: Shutterstock

A közvélemény-kutatást március 26-a és április 15-e között végezték.

Az eredmények szerint a megkérdezettek mintegy 65 százaléka elégedett az otthonról végzett távmunkával, 54 százalék a saját termelékenységével, 42 százalék pedig a munka és a magánélet összehangolásával.

A válaszadók 66 százaléka véli úgy, hogy otthon kevesebbszer szakítja meg valami a munkáját, 72 százalék szerint ugyanannyira, vagy még jobban tud a munkájára figyelni, mint a munkahelyén.

A válaszolók 74 százaléka hiányolja kollégáit.

A felmérés készítői szerint a járvány után a távmunka elterjedtebb lesz, mint előtte volt, nem szorul vissza a korábbi szintre.

Az 5,5 millió lakosú Finnországban jelenleg mintegy egymillió ember dolgozik távmunkásként, az Európai Unió tagállamai közül arányait tekintve a legtöbben és a leggyorsabban a skandináv országban váltottak távmunkára a járvány alatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!