Tetrisezés a csomagtartóban

2019.07.23. 22:38

El sem hinnénk, mennyi minden fér az autónkba

Tudjuk, milyen az, amikor hosszabb nyaralásra indulunk autóval, és túl sok a csomag, de még mindig van néhány holmi, amit szeretnénk ma­gunkkal vinni. Adunk néhány tippet, hogyan lehet a legjobban bepakolni az autóba.

Forrás: Shutterstock

A kezdőktől a szakemberekig mindenki számára klassz játék a „csomagtartós tetris”. A Bors összegyűjtötte, mire érdemes figyelni a pakolásnál.

Először tegyük a különösen nehéz csomagokat a csomagtér padlójára, közvetlenül a hátsó ülés háttámlája mögé, hogy semmiképpen se mozduljon el.

Érdemes beszerezni egy csúszásgátlós szőnyeget. Ezután a könnyű poggyászokat a nagy dobozok tetejére, takaróval fedjük le, és lehetőség szerint az egészet kötözzük le.

Következő szint: az utastér telepakolása

A csomagtartó tele van, de néhány táska még kimaradt? Még mindig van hely az utastérben:

a nehezebb poggyász biztonságosan tárolható az első és a hátsó ülések között.

Igaz, ez akadályozza az utasok kényelmét. A kis és könnyű tárgyakat az első ülés mögött, az ajtózsebekben vagy vákuumzsákokban is elhelyezhetjük.

Megoldás a tetődoboz

A tetőcsomagtartóra szerelhető tetődoboz szintén rendelkezik csúszásgátlós betéttel, vagy belső rögzítési pontokkal, illetve gyorsan és biztonságosan rögzíthető a csomagtartórudakon. A modern dobozok mindkét oldalról rakodhatók, ám itt is érdemes rögzíteni a csomagokat, illetve a nehezebbek kerüljenek a két tartórúd közti területre.

Bónusz: a kerékpártartó

A sportos nyaralók szeretik magukkal vinni a kerékpárjaikat, amelyeknek a biztonságos szállítására több lehetőség van. A tetőcsomagtartó előnye, hogy a vezetés közbeni jó kilátás mellett a csomagtartóhoz is könnyen hozzáférünk. Ám a maximális terhelést ne lépjük túl! A stabil hátsó tartó legfeljebb három kerékpár biztonságos szállítását teszi lehetővé. Az integrált összecsukási funkciónak köszönhetően számos billenthető hátsó tartórendszer kényelmes hozzáférést biztosít a csomagtérhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!