példamutatás

2019.11.18. 18:08

Bezárt csomagtartóból mentett kutyus segít a mentőknek

Szikra segítségével mutatják be a mentők azokat a mentőfelszereléseket, eszközöket, amik megismerése csökkentheti a sokakban élő félelmet az orvosi beavatkozásokkal kapcsolatban.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala

Egy bezárt csomagtartóból mentették ki ismeretlenek másfél évvel ezelőtt az akkor 6 hetes Szikra nevű kutyát. Azóta az Állatmentő Sereg viseli gondját és már ötször kellett műteni csontbetegsége miatt.

Most Szikra segíti a mentősök munkáját, ugyanis tavaly az állatmentők is részt vettek az Országos Mentőszolgálat Hősképzésén, ahol Szikra egy babán azonnal kipróbálta az újraélesztés alapjait, az ott készült fényképek pedig bejárták a sajtót.

Innen az ötlet, hogy a kutyus segítségével mutassuk be azokat a mentőfelszereléseket, eszközöket, amik megismerése csökkentheti a sokakban élő félelmet az orvosi beavatkozásokkal kapcsolatban – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Szikra képes bemutatói hétről-hétre nyomon követhetők a mentők " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!