szükséges

2020.09.18. 10:59

Adakozásra kéri a milliárdosokat az Élelmezési Világszervezet

A világon mintegy 270 millió embert fenyeget az éhínség, de a WFP azt reméli, hogy közülük 138 millión tudnak segíteni az idén.

U.N. World Food Program Executive Director David M. Beasley (C-R) visits a house in the Jaimanitas neighborhood of Havana that was affected by Hurricane Irma, on September 16, 2017. (Photo by YAMIL LAGE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: YAMIL LAGE

Adakozásra kéri a milliárdosokat David Beasley, az Élelmezési Világszervezet (WFP) főigazgatója, mert – mint közölte csütörtökön – 30 millió embert fenyeget az éhhalál, ha nem kap segítséget a szakosított ENSZ-szervezettől.

A világon mintegy 270 millió embert fenyeget az éhínség, és a WFP azt reméli, hogy közülük 138 millión tudnak segíteni az idén – mondta a főigazgató a Biztonsági Tanácsban. „Évente 4,9 milliárd dollárra van szükségünk, de ha ez az összeg nem áll rendelkezésre, akkor 30 millió ember éhen fog halni” – jelentette ki.

Megjegyezte, hogy a világon van 2000 milliárdos, akinek összvagyona nyolcezer milliárd dollár, és közülük sokan a koronavírus-világjárvány alatt is milliárdokat kerestek. Ezért ezúttal őket szólította fel, hogy adakozzanak. Beasley szerint, aki Dél-Karolina kormányzója volt korábban, az emberiség a legnagyobb válság elé néz, amely a jelenleg élők életében megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!