Mindennapi praktika

2018.03.21. 13:09

A tej titkai

A fehér ital puhítja és táplálja a bőrt, ráadásul tisztító hatása is kiváló.

A tej külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt segít a szépség megőrzésében. A zsíros készítmények pedig, mint a tejszín és a túró, még az apró ráncokat is kisimítják! – írja a Vasárnap Reggel.

Aromás lábfürdő

Öntsön egy lavórba 5 liter langyos vizet. Adjon hozzá 1/2 liter tejet, illetve 1 egész citrom és narancs reszelt héját. Áztassa benne 20 percig a lábát, majd krémezze be. Ettől a lábfürdőtől még a durva tapintású lábfej is puhává válik.

Tisztító arctej a száraz bőrre

Mártson egy vattapamacsot 5 evőkanálnyi tej és ugyanennyi kamillatea keverékébe, majd mossa le vele az arcbőrét! Ezzel a módszerrel nemcsak a sminkmaradéktól szabadulhat meg, de az arcán egy nedves filmréteg is képződik, amely megvédi a bőrét a kiszáradástól.

Testápoló fürdő az érzékeny bőrre

Akárcsak Kleopátra, ön is rendszeresen kényeztesse a testét tejes fürdővel! Adjon 50 g mézet 2 liter forró tejhez, öntse az elegyet a meleg fürdővízbe, és nyújtózzon el benne 15-20 percre. A száraz bőr selymesen lágy és kipihent lesz tőle.

Erőt adó ital az egészségért

A tej több mint 200-féle tápanyagának köszönhetően az egyik legegészségesebb ital. A nagy adag kalcium erősíti a csontokat, a tejfehérje pedig az izmoknak és a szerveknek fontos. Naponta igyon meg legalább egy pohár tejet!

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!