Buborék

2020.08.13. 08:47

A háztartásban is segít a szénsavas víz

Gondolta volna, hogy nem csak szomjoltásra, vagy palacsinta készítéséhez használhatja? – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Folteltüntetés

Sör, narancslé, vörösbor és gyümölcslé: nagy kedvencek, csak a ruhára ne kerüljenek! Attól meg különösen óvjon meg minket a jószerencse, hogy az asztalterítőre, a székre vagy az ülőgarnitúra kárpitjára fröccsenjen akár egyetlen csepp is... Ha mégis megtörténne a baleset, akkor rögtön locsoljon rá, vagy egy benedvesített vattapamaccsal vigyen fel az érintett területre egy kevés szénsavas ásványvizet. Hagyja hatni tíz percig, utána már egy vizes szivaccsal is könnyedén eltávolíthatja a szövetből az elszíneződést. Ha a terítő vörösbor „áldozata” lett, akkor a szénsavas kezelés után elég, ha a szokott módon kimossa.

Locsolás

Frissen nem igazán, állottan viszont annál inkább alkalmas a szénsavas ásványvíz öntözésre, hiszen számos fontos, a növények számára is hasznosítható ásványi anyagot tartalmaz.

Tisztítás

Könnyebben tudja majd eltávolítani a tepsi belsejéből az odaégett ételmaradékot, ha körülbelül 2 centiméter magasan ásványvizet önt bele, majd elkever benne 1 tasak sütőport. Ha egy éjszakán át állni hagyja, másnap egyszerűen elöblítheti. Így ráadásul a mosogatószerrel is spórolhat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!