pénzügyi biztonság

2018.04.27. 15:21

A befektetők többsége csak évente takarít meg

A rendszeresen félretett havi pár ezer forinttal rövid idő alatt megalapozható a pénzügyi biztonság, néhány év alatt pedig már komolyabb megtakarítás is elérhető.

Budapest, 2017. július 31. Egy ügyfél tárgyal az ügyintézővel az MFB Pont közvetítői hálózat újonnan megnyitott fiókjában az MKB Bank Váci utcai székházában 2017. július 31-én. Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a kibővített MFB Pontok hálózatánál hitelprogramok keretében 2020-ig a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Máthé Zoltán

A havi rendszerességű megtakarítás a befektetők negyedére jellemző, 80 százalékuk pedig évente legalább egyszer figyel arra, hogy félretegyen valamennyi pénzt – derül ki a K&H csoport felméréséből, amelyről az MTI-t pénteken tájékoztatták.

A pénzintézet a magyarországi prémium, tehát az átlagnál magasabb tartalékkal rendelkező befektetők megtakarítási szokásait vizsgálta; 1850 fő válaszolt a kérdéseikre országosan 27 helyszínen tavaly ősszel – olvasható a közleményben.

Arra a kérdésre, hogy milyen befektetésekkel növelné portfólióját, a megkérdezettek 53,6 százaléka a befektetési alapokat válaszolta, miközben 35,9 százalék nevezte meg a részvényeket, 20,9 az államkötvényeket, 11,7 a bankbetéteket, 7,4 a devizát és 4 százalék a befektetéssel egybekötött biztosítást.

A rendszeresen félretett havi pár ezer forinttal rövid idő alatt megalapozható a pénzügyi biztonság, néhány év alatt pedig már komolyabb megtakarítás is elérhető – hangsúlyozta a közlemény szerint Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. Ez a fajta előrelátás a fiatalabb generáció számára is példaként szolgál – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!