Ország-világ

2021.06.22. 10:10

Július 1-re minden magyarországi fürdő kinyithat

A kormánytól kapott 50 százalékos bértámogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a fürdők munkavállalóik 70-80 százalékát megtartották – mondta a Fürdőszövetség alelnöke kedden.

Hajdúszoboszló, 2019. január 3. Az év végi ünnepnapokon, adventkor, karácsonykor, szilveszterkor, újévkor telt házzal üzemelt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Aqua-Palace Élményfürdõje. Az új év elsõ napjaiban is tart a téli strandszezon, a 13 medencét napi 1400-1600, fõként orosz, ukrán, lengyel, román és magyar vendég keresi fel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Kovacsics Imre az M1 műsorában megjegyezte, hogy bár a fürdők csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, az élővizes fürdőhelyek anélkül is, ezért szakmai szervezetként már jelezték a kormánynak és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek is, hogy szeretnék a könnyítést a fürdőknek is megkérni.

Kérdésre válaszolva elmondta, a fürdőfejlesztések nem álltak le, példaként említette a miskolci és a hajdúszoboszlói beruházásokat, valamint azt, hogy Győrben 100 százalékos kormányzati támogatás mellett a Modern városok programban 22 milliárd forintból épül fürdő.

Borítókép: fürdőző a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Aqua-Palace Élményfürdőjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!