lakberendezés

2021.06.19. 07:15

Így tehetjük nyáriassá az otthonunkat egyszerűen

Akármilyen is legyen a lakásunk, néhány egyszerű dekorációs ötlettel nyáriassá tehetjük a hangulatát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csak fel kell idéznünk, hogy mi az, amiről a napfény, a meleg és esetleg a vízpart jut eszünkbe. Ez persze minden egyes embernél más és más, így nincsenek bombabiztos receptek. Azonban ha abból indulunk ki, ami a legtöbb emberben nyárias érzetet kelt, akkor a következő tippekkel mellélőni biztosan nem fogunk.

Nap

Próbáljuk meg valahogyan belevinni az enteriőrbe a napsárga, esetleg a lemenő nap különféle színeinek árnyalatait. Nem a legegyszerűbb, ugyanakkor a leglátványosabb megoldás, ha a szoba egyik falát sárgára festjük. Ez télen is megállja a helyét, ugyanakkor nem kelt olyan ódivatú hatást, mintha minden fal sárga lenne. Az is jó megoldás, ha például az egyik nagyobb bútort, például a kanapét újrakárpitoztatjuk a megfelelő árnyalatúra. Ha még ehhez sem lenne merszünk, akkor próbálkozzunk sárga függönnyel, díszpárnákkal, vagy szőnyeggel – javasolja a Lakáskultúra.

Homok

Van, akinek a nyarat maga a homok jelenti, mert a nyaralását mindig vízparton tölti. A homok érzetét is könnyű felidézni, ugyanakkor nem elég homoszínű tárgyakat keresni ehhez. Ha a többi kiegészítő nem áraszt nyárias hangulatot, akkor a homokra emlékeztető színek és textúrák inkább kopottas, vintage hatást fognak kelteni.

Víz

A víz kékjét azért nem egyszerű megidézni, mert ritkán fordul elő, hogy a kék egyetlen árnyalatában lássuk. Tehát ha ez a cél, akkor érdemes több különféle kék kiegészítőt összeválogatni a sötétebbtől a világosig, a tiszta kéktől egészen a szürkés-zöldes árnyalatokat sem nélkülöző kékig.

Szabadság

Az is teljesen egyedi, hogy kinek mit jelent a nyaralás, a szabadság: van, aki a hegyekbe vonul, más várost néz, megint mások rohannak a vízpartra. Ha a nyaralásainkkor olyan tárgyakat hozunk haza emlékbe hűtőmágnes helyett, amelyek felidézik a meglátogatott hely hangulatát, akkor ezekkel a tárgyakkal az otthonunkat is egzotikussá tehetjük.

Ha a vízparti hangulatot akarjuk megteremteni az otthonunkban, akkor olyan berendezési tárgyakat és kiegészítőket kell keresnünk, amelyeket ott találunk meg. Ez persze nem az jelenti, hogy terítsük le a kanapét egy csíkos fürdőlepedővel; a legjobb ha kreatív módon beépítünk az enteriőrbe például egy strandkosarat, egy szélfogót, vagy valami olyat, ami ezeket idézi fel nekünk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!