Járvány

2021.04.09. 17:00

Animáció készült a védőoltás-regisztrációról

Közérthető módon magyarázza el a vakcinaregisztrációt és az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását civil szervezetek által készített és a közösségi médiában pénteken közzétett animáció – közölte a Roma Sajtóközpont az MTI-vel.

A Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával beoltanak egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Azt írták, az „Oltass, hogy élhess!” kampányban civil szervezetek összefogtak, hogy segítsék a roma és nem roma emberek regisztrációját a koronavírus elleni védőoltásra, tapasztalatuk szerint ugyanis a szegénységben, elzárt településeken élőknél az átlagnál jóval alacsonyabb az oltásra jelentkezők aránya. Hozzátették: sem megfelelő eszköze, sem képessége, de sok esetben még – a regisztrációhoz elengedhetetlen – e-mail címe sincs nagyon sok embernek.

Ebben kíván segítséget nyújtani a közösségi médiában közzétett animáció, amelyben közérthető módon magyarázzák el a regisztrációt, valamint az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását – írták.

Tudatták azt is, hogy az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában dolgozó aktivisták a hétvégétől személyesen is segítséget nyújtanak azoknak, akik szeretnék regisztrálni magukat a koronavírus elleni oltásra.

Az országos akció egyszerre száz településen indul, és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül adnak segítséget az embereknek házról házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál. A civil kampányban elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget az önkéntesek, majd újabb kétszáz településen asszisztálnak a regisztrációhoz.

Borítókép: a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával beoltanak egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!