növényápolás

2021.03.27. 13:30

Ezekkel a szobanövényekkel kezdő kertészek is könnyen boldogulnak

Nincsenek nagy igényeik és szinte lehetetlen elpusztítani a következő növényeket, amelyek akár a legsötétebb irodákba, otthonokba, akár a kezdő szobakertészek számára is jó választás lehet.

Forrás: Shutterstock

Kaktusz

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni az öntözésről? Akkor a kaktuszok ideálisak lehetnek számunkra: a természetes fényt kedvelő növény beéri heti egy öntözéssel – a téli-őszi időszakban azonban a háromhetente egyszer is elég vízzel locsolni – emeli ki a Lakáskultúra.

Hegyescsúcsú futóka

Heti egy öntözéssel és kevés fénnyel is beéri a másik nevén szobai futókának is nevezett növény, amely az egyik legstrapabíróbb szobazöldek egyike. További érv mellette, hogy az egyik legerősebb levegőtisztító növény. A sárguló levelek túlöntözésre, míg a lelógóak szomjúságra utalhatnak.

Szakállbromélia

Ez a nem túl nagy igényű, ám különleges formájú növény mindössze annyit kér tőlünk, hogy 10 naponta tegyük 2-3 órára vízbe. Cserébe pedig hosszú ideig különleges dekorációja lehet az otthonunknak.

Pozsgafa

Mindössze néhány óra közepes erősségű természetes fénnyel is beéri ez a növény. Egyedül arra figyeljünk, hogy két öntözés között hagyjuk kiszáradni a virágföldjét.

Agglegénypálma

Mérsékelt, avagy gyengébb fényviszonyok mellett is kiválóan boldogul az úgynevezett ZZ pálma. Akár a kaktuszok esetében, úgy ő is beéri heti egy öntözéssel. Rendkívül szívós, a nedvességhiányt lehulló leveleivel jelzi – ez esetben locsoljuk meg alaposabban!

Zöldike

Meglepő módon akár a legsötétebb helyiségekben tartva is virágokat hozhat, mindezért cserébe annyit kér, hogy két locsolás között hagyjuk kissé kiszáradni a talaját.

Aloe Vera

Ha a rendszeres öntözést még gyakorolnunk kell, akkor az Aloe Vera lesz a mi növényünk: kimondottan ellenére van a túl sok víz, így bőven elegendő, ha 1-2 hetente pótoljuk alóla a vizet.

Anyósnyelv

Ez a különleges levelű szobanövény kevés fény és öntözés mellett is kiválóan érzi magát, mindemellett erős légtisztító révén a levegőt is egészségesen tartja.

Pozsgások

Ezek a növények húsos leveleikben tárolják a vizet, ennél fogva jól tűrik a száraz szobalevegőt vagy akár a közvetlen napfényt is. Heti egyszer pótoljuk alóla a vizet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!