felelős ünneplés

2021.03.29. 13:57

Digitális eszközökön tartják meg a reformátusok a húsvéti ünnepkör istentiszteleteit

A zsinat a vírushelyzet alakulására és az egymás iránti felelősségre tekintettel úgy döntött, hogy továbbra is szüneteljen minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom és összejövetel.

Fotós: Szigetváry Zsolt

A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa arra kéri a gyülekezeteiket, hogy lehetőségeikhez mérten a húsvéti ünnepkör istentiszteleteit digitális eszközök segítségével tartsák meg.

A zsinat közleményében azt írta:

a vírushelyzet alakulására, a kormányzati intézkedésekre és az egymás iránti felelősségre tekintettel úgy döntöttek, hogy továbbra is szüneteljen minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom és összejövetel.

Felhívták egyúttal a figyelmet televíziós istentiszteleti közvetítéseikre. Nagypénteken a Duna Televízióban 10 órától közvetítik a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet istentiszteletét. A feltámadás ünnepén, húsvétvasárnap pedig 9 órától a Duna World csatornán lehet bekapcsolódni úrvacsorás református istentisztelet közvetítésébe.

A nyitás lehetséges időpontjáról a járványhelyzet alakulását és a kormányzati intézkedéseket figyelembe véve döntenek majd – tették hozzá.

„Az imádság erejével állunk mindazok mellett, akiket súlyosan érint a járványhelyzet!”

– fogalmaztak a közleményben.

Borítókép: Gér András református zsinati tanácsos családja figyeli Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke Duna Televízión közvetített húsvéti istentiszteletét érdi otthonukban 2020. április 12-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!