felelős ünneplés

2021.03.29. 13:57

Digitális eszközökön tartják meg a reformátusok a húsvéti ünnepkör istentiszteleteit

A zsinat a vírushelyzet alakulására és az egymás iránti felelősségre tekintettel úgy döntött, hogy továbbra is szüneteljen minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom és összejövetel.

Érd, 2020. április 12. Gér András református zsinati tanácsos családja figyeli Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Duna Televízión közvetített húsvéti istentiszteletét érdi otthonukban 2020. április 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa arra kéri a gyülekezeteiket, hogy lehetőségeikhez mérten a húsvéti ünnepkör istentiszteleteit digitális eszközök segítségével tartsák meg.

A zsinat közleményében azt írta:

a vírushelyzet alakulására, a kormányzati intézkedésekre és az egymás iránti felelősségre tekintettel úgy döntöttek, hogy továbbra is szüneteljen minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom és összejövetel.

Felhívták egyúttal a figyelmet televíziós istentiszteleti közvetítéseikre. Nagypénteken a Duna Televízióban 10 órától közvetítik a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet istentiszteletét. A feltámadás ünnepén, húsvétvasárnap pedig 9 órától a Duna World csatornán lehet bekapcsolódni úrvacsorás református istentisztelet közvetítésébe.

A nyitás lehetséges időpontjáról a járványhelyzet alakulását és a kormányzati intézkedéseket figyelembe véve döntenek majd – tették hozzá.

„Az imádság erejével állunk mindazok mellett, akiket súlyosan érint a járványhelyzet!”

– fogalmaztak a közleményben.

Borítókép: Gér András református zsinati tanácsos családja figyeli Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke Duna Televízión közvetített húsvéti istentiszteletét érdi otthonukban 2020. április 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!