Szépségápolás

2021.03.12. 16:54

Aranygyűrű helyett arany bőrápoló

Bár sokan csak ékszerek alapanyagaként ismerik, az aranyat évezredek óta használják a szépségápolás területén is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kleopátra, az ókor gyönyörű uralkodónője, a legendák szerint színarany éjjeli arcpakolással őrizte meg bőre fiatalságát. A nemesfém jótékony hatását később a Kínai Császárságban ismerték fel és alkalmazták széles körben. Ezenkívül India közel ötezer éves gyógyászatában is hagyománya van ennek a különleges kozmetikumnak. Napjainkra pedig az arany a kozmetikai szalonok legcsillogóbb kellékévé vált. A csodaszer hatásairól és alkalmazási formáiról a Fanny magazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma készített összefoglalót.

Miben rejlik a varázsa?

Az aranynak számos kedvező hatása van. Többek között hozzájárul a bőr megújulásához és hidratálásához, valamint fokozza a keringést az érintett területen, ami a különböző immunfolyamatok számára is hasznos lehet. Ezenkívül a ráncok elleni küzdelemben vehetjük hasznát, ráadásul az enyhén gyulladt, pirosodó felületek kezelésére is alkalmas.

Bár ez a nemesfém minden említett területen kiemelkedően hatásos, különösen a hidratálással kapcsolatban egyedülálló a teljesítménye. Az arany ugyanis a tömege háromszázszorosának megfelelő mennyiségű nedvességet képes megkötni a bőrben.

Hogyan lehet alkalmazni?

A régi szépségápolási módszereket Japánban újították meg, jelenleg pedig világszerte használják az újgenerációs aranykezelést. Az eljárás lényege, hogy leheletvékony aranylapocskákkal borítják az egész arcot, az ezekben lévő hatóanyagokat pedig masszírozással, illetve hideggőzölős gép segítségével juttatják a bőr legmélyebb rétegeibe. Az aranypakolás felrakása előtt egy természetes eredetű anyagot, az úgynevezett Gamma PGA-t is felviszik a bőrre, hogy segítsék a nemesfém hatásainak kifejtését.

A legjobb eredmény eléréséhez négy kezelés javasolt, de már az első arcpakolásnak is látványos eredményei lehetnek. A bemasszírozott hatóanyagok ráadásul rendkívül tartósan, akár 7-10 hónapig képesek a bőrben maradni.

Milyen bőrtípusra ajánlott?

Az aranykezelés a legkülönfélébb bőrtípusok számára is kedvező lehet. Nem akadály tehát az érzékeny, sérült, zsíros, pattanásos vagy pigmentfoltos felület sem. Sőt, a problémák egy részére akár megoldást kínálhat a csodaszer. Ehhez viszont fontos, hogy a kozmetikusunkat pontosan tájékoztassuk bőrünk állapotáról, hogy a megfelelő összetevőkkel készíthesse el a pakolást. A kezelés ugyanis kiegészíthető számtalan tápláló, regeneráló vagy nyugtató termékkel. Főként a gyógynövényekkel kevert pakolás terjedt el, a készítmények már több kozmetikai márka termékpalettáján szerepelnek, így otthoni bőrápoláshoz is használhatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!